Când hainele ies din mașina de spălat, ar trebui să miroasă uimitor, ca în reclame… Dar, din păcate, nu este întotdeauna cazul. Mirosul urât chiar și după spălare este o problemă reală și este una care trebuie rezolvată!

Iată tot ce trebuie să știi despre motivul pentru care hainele tale curate ar putea mirosi urât și despre cum poți rezolva cu ușurință problema. Nu ai nevoie decât de un ingredient din bucătărie: Ceapa!

1. Cauzele hainelor urât mirositoare

Uneori, hainele miros imediat ce ies din mașina de spălat. Alteori, rufele tale curate pot mirosi bine la început, dar apoi factorii de mediu pot avea ca rezultat mirosuri persistente.

Dacă fumezi în casa ta, ai animale de companie sau gătești în mod regulat cu ingrediente precum usturoiul și ceapa, s-ar putea să descoperi că aceste mirosuri vă pătrund în haine. Însă dacă nu, s-ar putea ca mașina de spălat să fie de vină.

Orice bună gospodină trebuie să știe asta! Ce se întâmplă dacă bagi o ceapă în mașina de spălat
Pixabay

2. Verificați-vă mașina de spălat

Crezi sau nu, dacă rufele tale miros imediat ce ies din mașina de spălat, ar putea fi mașina în sine de vină! Mașinile de spălat nu se autocurăță și, prin urmare, necesită puțină întreținere din când în când. Nu numai că o acumulare de murdărie din rufele tale murdare poate afecta mirosul hainelor.

Și mucegaiul se poate dezvolta cu ușurință în interiorul mașinii de spălat, deoarece este un mediu întunecat și umed – terenul perfect pentru spori. Crezi că mașina ta de spălat trebuie împrospătată? Consultați acest articol pentru sfaturi despre cum să curățați o mașină de spălat doar cu o ceapă.

3. Ceapa scoate mirosul urât!

Poate că pare ciudat, dar ceapa este soluția. Este o soluție perfectă pentru cei care nu doresc să folosească anumite produse toxice, scumpe sau chiar și corozive.

Aveți nevoie de patru cepe și 2 perechi șosete. Astfel va exista câte un ciorap pentru fiecare legumă. Ceapa trebuie curățată și, mai apoi, prinsă în ciorap. Ea trebuie fixată bine, astfel încât să nu se miște în interiorul șosetei. Apoi, introduceți șosetele în mașina de spălat și rulați un ciclu complet, la temperatură înaltă. Prin acest mod, tamburul mașinii de spălat va fi curățat și nu va fi zgâriat, arată stiridiaspora.ro.