Curtea de Conturi a pus ochii pe instituțiile spitalicești în această perioadă.

Astfel inspectorii au luat la control achizițiile făcute în ultima perioadă în cadrul spitalelor. Cel mai recent a fost verificat Spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Capitală. Rezultatele cercetărilor au reușit să-i surprindă și pe inspectori.

Ce au găsit inspectorii Curții de Conturi după verificarea acestui spital

Pe doi din cadrul Curții de Conturi au verificat toate achizițiile făcute de Spitalul de copii Grigore Alexandrescu. Unitate spitalicească este una dintre cele mai dotate din țara noastră. Reprezentanții instituției de control nu au reușit însă să identifice nereguli în ceea ce privește documentația care reflectă achizițiile.

Astfel într-un prezent în care chiar în instituții publice au loc fraude și alte ilegalitați, există și excepții. Acțiunea de control desfășurată ieri, 22 mai, a avut la bază un amplu control care are în centru structura Ministerului Sănătății.

Verificările au scos la iveală că acest spital din Capitală funcționează ireproșabil în ceea ce privește sfera achizițiilor și a documentelor. Astfel reprezentanții Curții de Conturi au fost impresionați de managementul unității spitalicești.

Curtea de Conturi este la Ministerul Sănătății și verifică anumite lucruri legate de Ministerul Sănătății. Nu este un control către Grigore Alexandrescu neapărat, ci este un control pe anumite lucruri de la Minister”,au arătat sursele.

Reprezentanții spitalului au uimit cu declarația legată de ancheta făcută de inspectorii Curții de Conturi.

„Că suntem foarte frumoși, deștepți și la locul nostru!”, a explicat un reprezentant al unității.

O achiziție importantă a fost în centrul controlului

Organele de control au vrut să afle în mod special detalii legate de una dintre achizițiile majore ale spitalului. Este vorba despre un aparat computer tomograf achiziționat recent însă neutilizat. Reprezentanții spitalului au specificat însă că autorizarea acestuia este un proces laborios care ține de o altă instituție. Acesta ar fi motivul pentru care modernul aparat nu a fost încă pus în funcțiune.