O companie ieșeană a creat o aplicație prin care vine în sprijinul farmaciștilor și pacienților, mai ales în aceste momente.

Compania ieşeană RomSoft a anunţat, joi, lansarea aplicației EMIM, care ajută la “facilitarea comunicării între pacienţi şi farmacişti, în contextul situaţiei neaşteptate generate de criza COVID-19“.

Creatorii aplicaţiei spun că astfel oamenii nu vor mai merge inutil la farmacie, ajungând să constate că medicamentul nu se găsește pe stoc.

Aplicația este foarte utilă, mai ales în condiţiile restricţiilor de circulaţie existente.

Cu ajutorul aplicaţiei EMIM, farmaciştii se pot înregistra în aplicaţie, folosind opţiunea ÎNREGISTRARE FARMACIST, iar în momentul în care un pacient adaugă o cerere a unui medicament vor fi înştiinţaţi în mod automat.

Farmaciştii trebuie să înregistreze adresa exactă a farmaciei în care profesează, pentru a putea analiza cererile primite din partea clienţilor aflaţi în zona respectivă (exemplu: oraş, stradă, număr).

“Odată înregistraţi, farmaciştii pot vedea toate cererile active de medicamente din sistem şi pot răspunde oricărei cereri printr-un simplu click. Aplicaţia va genera un mesaj automat, care va fi trimis pacientului prin SMS sau e-mail. Acest serviciu este în totalitate gratuit, inclusiv partea de mesaje SMS, atât pentru farmacişti cât şi pentru pacienţi.

Cunoaştem faptul că există o lipsă la anumite medicamente din farmacii şi considerăm că este important să venim în ajutorul pacienţilor, prevenind astfel o vizită inutilă la o farmacie care nu deţine pe stoc medicamentul căutat, mai ales în condiţiile restricţiilor de circulaţie existente. Prin intermediul aplicaţiei EMIM, utilizatorii salvează timp preţios, deoarece vor fi anunţaţi prin email sau SMS imediat ce medicamentul dorit se află în stoc“, afirmă Dorin Cristea, co-fondatorul RomSoft Iaşi, potrivit Adevărul.ro

În schimb pacienții pot folosi opțiunea CERERE MEDICAMENT de pe portal. După ce s-a făcut înregistrarea cererii, farmaciştii vor analiza cererile şi vor trimite email sau SMS individual pacienţilor aflaţi în apropierea adresei respective.