Începutul anului școlar vine cu mari provocări, deoarece legea salarizării nu este încă finalizată.

Din cauza acestui fapt, profesorii amenință cu proteste încă de la începutul anului școlar. Există neclarități în privința salariilor directorilor, care sunt mai mici decât cele ale profesorilor, motiv pentru care mulți au ales să-și dea demisia.

Nemulțumiri și promisiuni nerespectate

Profesorii sunt nemulțumiți de faptul că promisiunile guvernului nu au fost respectate și amenință cu noi proteste încă de la începutul anului școlar. Există o incertitudine în privința poziționării salariale a profesorilor în grila de salarizare și a condițiilor de muncă, precum și a salarizării funcțiilor de conducere în învățământ. Aceste aspecte nu au fost abordate în discuțiile cu Guvernul, deși au fost semnalate încă din luna iulie.

Profesorii sunt hotărâți să protesteze pentru îmbunătățirea sistemului educațional

Profesorii nu iau în considerare declanșarea unei greve, dar sunt hotărâți să protesteze din nou dacă problemele din învățământ nu vor fi rezolvate. Atât părinții, cât și profesorii doresc ca elevii să beneficieze de un învățământ de calitate, într-un mediu securizat. Dacă aceste cerințe nu sunt îndeplinite, profesorii se simt copleșiți de griji și nu pot asigura o educație de calitate.

Anul școlar 2023-2024, în pericol! Profesorii amenință din nou cu greva: Sunt nemulțumiți că legea salarizării nu este finalizată!

Reamintim că din cauza salariilor mici și a condițiilor de muncă, anul acesta, înainte de vacanța de vară, profesorii din România s-au mobilizat și au format o grevă uriașă. Timp de mai bine de o săptămână, elevii nu s-au dus la școală, pentru că profesorii din toată țara protestau. În urma unor lungi discuții cu autoritățile competente, cadrele didactice au renunțat la grevă și s-au întors la catedră. Se pare, însă, că problemele încep din nou, iar cei care au de suferit sunt, în primul rând, elevii.