Florin Dumitrescu se poate lăudă cu o carieră impresionantă în gastronomia românească. Pentru Chef, a găti este o pasiune și, în același timp și o provocare. De când este jurat la Antena 1, Dumitrescu s-a perfecționat pe mai multe planuri și deja știe ce să evite atunci când vrea să facă artă în farfurie.
Florin Dumitrescu este foarte transparent atunci când vine vorba de domeniul în care a făcut performanță. Colegul lui Sorin Bontea s-a impus în lumea gastronomică și este recunoscut pentru stilul său de a găti. Pe lângă faptul că preferă mereu alimentele Bio, Florin și-a mai alcătuit și o listă cu alimente pe care le evită cu orice preț.
De ceva timp, Florin Dumitrescu este mult mai atent la ceea ce consumă. Acasă, Chef-ul gătește pentru întreaga familia, iar fetelor lui are grijă să le ofere cele mai bune preparate. Astfel, juratul de la „Chefi la cuțite” s-a asigurat că elimină, în totalitate, pâinea din alimentația lui, dar și a familiei sale.
Florin Dumitrescu a găsit alternative pentru pâine
Invitat în podcastul lui George Buhnici, Dumitrescu a povestit un episod care îi va face pe mulți să privească cu alți ochi pâinea. Florin are un foarte bun prieten care are o brutărie, iar el a fost cel care l-a determinat, indirect, să nu mai consume acest produs nociv. Chef-ul a rămas uimit despre efectele pe care le poate avea afânătorul asupra unei plăci de ciment și nici nu vrea să se gândească ce s-ar putea întâmpla cu stomacul.
„Dacă vrei, te fac să nu mai mănânci pâine în viața ta. Un prieten mi-a povestit că își făcuse brutărie, o avea deschisă de foarte mult timp. La un moment dat, i-a curs bidonul de afânător. Era un ingredient lichid pe care-l băga în aluatul de pâine și i-a făcut gaură în beton. Ăla a căzut ca picătura chinezească, peste noapte i-a făcut gaură în beton, în 12 centimetri.
Asta se întâmplă de fapt cu ce mâncăm noi. De asta, atunci când cumperi pâinea trebuie să știi ce cumperi. Că dacă o cumperi pe cea mai ieftină clar va fi așa. Eu de asta mănânc lipie, faină cu apă”, a spus Florin Dumitrescu în cadrul podcastului lui George Buhnici.