Reclamă

Peste 600 de participanţi la a V-a ediţie a Conferinţei „Medicină de Urgenţă AZI”

Conferinţa Medicinaă de Urgenţă Azi, desfăşurată în perioada 30 ianuarie – 2 februarie 2020 a adunat, în Maramureş, peste 600 de participanţi din întreaga ţară – aproximativ 200 de persoane prezente la eveniment au venit din alte judeţe, dar şi din străinătate.

Lucrările conferinţei au fost susţinute de peste 80 de lectori proveniţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, universităţi de medicină, spitale judeţene de urgenţă din întreaga ţară, institute şi clinici de specialitate, inspectorate pentru situaţii de urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Salvamont, Serviciul de Ajutor Maltez şi alte structuri reprezentative din segmentul medicinei şi situaţiilor de urgenţă. Temele abordate de către coordonatorii ştiinţifici au fost complexe şi au acoperit un spectru larg de specializări medicale de la medicina de urgenţă, anestezie şi terapie intensivă, cardiologie, ginecologie, hematologie, pediatrie etc.

Cei prezenţi au aflat informaţii extrem de utile şi privind salvarea din medii ostile sau dispecerizarea resurselor aeriene de la piloţii Inspectoratului General de Aviaţie, dar şi despre gestionarea unor situaţii de urgenţă şi alte teme prezentate de inspectori şefi ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Expunerile teoretice au fost completate de o serie de demonstraţii practice. Workshopurile în cadrul cărora participanţii au avut posibilitatea de a-şi dezvolta deprinderile au vizat tematici variate, din rândul cărora amintim resuscitarea cardio respiratorie şi manevrele de dezobstrucţie la copil şi adult, utilizarea dispozitivelor medicale în traumă, suportul ventilator şi tehnici conexe la pacientul critic etc.

„În urmă cu cinci ani am dat startul, timid, primei ediţii a Conferinţei de Medicină de Urgenţă. De la an la an, numărul participanţilor a fost într-o continuă creştere, ajungând, în cazul ediţiei curente, la peste 600 de persoane. A fost o idee genială, să aducem elita lumii medicale în Baia Mare, deoarece educaţia continuă şi schimbul de informaţii facilitează perfecţionarea actului medical şi creşterea siguranţei pacientului”, a precizat ec. Sorina Pintea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Reprezentanţii instituţiilor partenere implicate în organizarea evenimentului aduc mulţumiri tuturor invitaţilor, lectorilor, participanţilor, dar şi mass-mediei locale şi naţionale pentru contribuţia adusă în desfăşurarea şi promovarea, cu succes, a unei noi ediţii a Conferinţei „Medicina de Urgenţă Azi”. Organizatorii transmit mulţumiri şi Colegiului Medicilor din România şi Ordinului Asistenţilor Medicali Generaţişti şi Moaşelor din România, dar şi filialelor din Maramureş ale acestor entităţi.

Evenimentul a debutat în cursul zilei de joi, 30 ianuarie 2020, cu lucrări ştiinţifice, urmat de un spectaculos exerciţiu de salvare. Prima parte a zilei de vineri a adunat, la festivitatea de deschidere, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, dar şi ai unor structuri medicale şi pentru situaţii de urgenţă din întreaga ţară. Momentul festiv a fost urmat de sesiuni interdisciplinare care au continuat şi în zilele de sâmbătă şi duminică, 31 ianuarie şi 1 februarie 2020, în cadrul cărora cei prezenţi au aflat elemente de noutate din segmentul medicinei şi situaţiilor de urgenţă.

Conferinţa a fost organizată prin colaborarea mai multor entităţi – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Asociaţia „Prietenii Spitalului”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş, SMURD Maramureş, Direcţia de Sănătate Publică Maramureş, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Maramureş şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Maramureş.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro