Dacă după un duș te ștergi cu un prosop care a stat în baie aproape o săptămână, sunt șanse să nu te simți curat pentru mult timp.

Asta pentru că prosoapele absorb multă apă și găzduiesc bacterii care se pot dezvolta în timp. Prin urmare, se recomandă  spălarea lor după 3 utilizări. 

Indiferent dacă preferați să faceți duș dimineața, seara sau de două ori pe zi, probabil că vă folosiți prosopul de câteva ori pe zi, iar reutilizarea lui câteva zile la rând poate duce la unele consecințe mai puțin plăcute.

Sursa: Social media

Pielea poate deveni iritată

Folosirea unui prosop murdar poate să-ți facă pielea să devină mai sensibilă. Când continuați să reutilizați prosoape vechi, acestea devin contaminate cu viruși și ciuperci și pot răspândi infecții. Dacă acești germeni ajung pe piele, aceasta poate deveni roșiatică și iritată.

Poate agrava afecțiunile existente ale pielii

În timp ce reutilizarea prosoapelor murdare poate face chiar și pielea normală mai sensibilă și mai iritată, ne pălarea în mod regulat ar putea fi deosebit de dăunătoare dacă pielea ta este deja uscată și delicată. Dacă pielea ta este predispusă la acnee sau ai anumite afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema, înseamnă că bariera pielii tale nu este atât de puternică pe cât ar trebui să fie. În acest caz,  utilizarea unui prosop murdar poate duce la înfundarea porilor și la apariția unor erupții. mai vizibile.

Poate cauza căderea părului

Deși spălarea regulată a părului și utilizarea șamponului și a balsamului potrivite sunt vitale pentru a vă menține șuvițele sănătoase și strălucitoare, învelirea capului într-un prosop care nu a fost spălat de zile întregi ar putea cauza căderea părului. Prosoapele murdare pot transfera ciuperci și infecții cu stafilococ pe față și pe scalp. Infecțiile bacteriene cu stafilococ pot fi deosebit de problematice pentru pielea de pe scalp. Acestea pot provoca inflamarea foliculilor de păr,ceea ce, la rândul său, poate duce la căderea părului.