Nunțile sunt un moment de bucurie.

Ele reprezintă momentul în care se întemeiază o  nouă familie, iar momentul se celebrează alături de cei dragi. Există și o mulțime de superstiții de care mirii vor ține cont de ele, dar le pot ignora, în funcție de preferințe, dacă sunt prea vechi. Totuși, unele dintre acestea, pot aduce ghinion dacă nu se respectă, așa că trebuie să fiți atenți

S-a constat că există o anumită lună în an în care nu este bine să se facă nunțile. Nu este vorba de vreun post sau vreo sărbătoare importantă, ci doar că o căsnicie legată în această lună se va sfârși repede. Este vorba despre luna mai în care cei mai mulți evită să-și organizeze marele eveniment datorită acestei superstiții. Totodată, se spune că cea mai bună lună pentru o căsnicie fericită și de durată este la începutul anului, în februarie.

Superstiții legate de nuntă

O superstiție foarte comună, în special la americani este ca mirele să nu vadă mireasa înainte de cununia religioasă. Tot la aceștia, dacă vei mânca din oală, va ploua la nuntă, ceea ce aduce ghinion. La români, însă, dacă plouă este semn de belșug și bunăstare în familie.

Verighetele soților trebuie să fie din același material și în anumite colțuri ale lumii, această tradiție se respectă cu sfințenie. Dacă materialul diferă, aduce ghinion noii familii, iar căsnicia nu fi de lungă durată.

Pixabay

O altă superstiție se bazează pe culoarea rochiei miresei. În trecut, nu se considera ca rochia albă să fie reprezentativă pentru o mireasă și se foloseau de orice rochie aveau în casă, indiferent de culoare. Totuși, ele se fereau de culoare verde fiindcă se credea că aduce ghinion. Ea era considerată de moravuri ușoare, făcând o asociere cu iarba, în care s-ar fi rostogolit pe câmpuri.

În zilele noastre, rochia albă se cumpără special pentru acest eveniment, dar apare și aici o superstiție. Mireasa nu ar trebui să-și croiască singură rochia fiindcă aduce ghinion, iar mariajul său nu va fi de lungă durată. Un alt semn rău este dacă va cădea voalul în timpul petrecerii.