România se confruntă cu un număr record de cazuri de gripă.

În plină epidemie, este important să ne protejăm cât mai bine. Mulți uită însă că e necesar să eliminăm și virusurile din casă. Prin aceste metode ieftine și simple, puteți să fiți siguri că locuința este curată și sănătatea vă este protejată.

Începutul anului 2023 a adus pentru români și o criză epidemiologică. Teama de Covid-19 a fost înlocuită de cea de gripă. Săptămânal, mii de persoane ajung la spital sau sunt diagnosticate cu infecții respiratorii.

Populația a fost sfătuită de Ministerul Sănătății să se protejeze. E recomandat să purtăm mască, să ne spălăm mâinile cât mai des și să evităm spațiile aglomerate. Însă oficialii au uitat un amănunt important: și căminul nostru trebuie igienizat și scăpat de orice virusuri am putea aduce cu noi de afară.

Tocmai de aceea, vă prezentăm în cele ce urmează câteva sfaturi utile pentru a vă scăpa locuința de virusuri. Nu este vorba de investiții scumpe, ci de măsuri simple și ieftine, la îndemâna oricui.

Cum să scapi de virusurile din casă în plină epidemie de gripă

Păstrați umiditatea din casă la un nivel ridicat. Virusurile se transmit mult mai ușor atunci când aerul dintr-o încăpere este uscat, adică este sub 30% umiditate. În schimb, este de preferat ca în locuință să fie o umiditate de peste 50%, care să nu depășească însă 65%.

Bineînțeles, cel mai ușor mod de a crește umiditatea într-o încăpere ar fi un aparat special. Însă există și o metodă simplă, accesibilă oricui.

Puteți să așezați boluri cu apă în diferite colțuri ale camere. Lichidul se va evapora și va ajunge în aer. Iar pentru un plus adus sănătății, puteți să amestecați în apă și uleiuri esențiale.

Aerisiți cât mai des încăperile. Acest sfat nu este util doar pentru locuințe, ci și pentru locul de muncă sau școală. Aerul rece de afară nu va permite răspândirea virusurilor.

Imediat cum ajungeți acasă, igienizați-vă mâinile. E un truc simplu, care împiedică îmbolnăvirea. Asta pentru că putem să purtăm pe mâni diferite virusuri, luate de afară. Tocmai de aceea, înainte să începem să atingem lucruri prin casă, e bine să ne spălăm pe mâni cu săpun și apă caldă.