Întreținerea de relații intime are efecte fizice și psihologice excelente.

Printre acestea se numără reducerea tensiunii arteriale crescute și  îmbunătățirea sistemului imunitar. De asemenea, vă ajută să dormiți mai bine și, desigur ajută la reducerea stresului. O mare parte din aceasta are loc după eliberarea hormonului oxitocină, numit hormonul iubirii.

Dar a avea acest gen de relații poate avea și o latură mai puțin plăcută. Oamenii mor uneori în timpul sau la scurt timp după ce și-au satisfăcut nevoile. Incidența este, din fericire, extrem de scăzută și reprezintă 0,6% din toate decesele subite.

Care sunt motivele?

Sursa: Social media

Există multe motive pentru care se întâmplă acest lucru. În cele mai multe cazuri, o astfel de moarte este cauzată de suprasolicitarea fizică cauzată de activitatea sexuală sau de utilizarea anumitor medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală.

Riscul de moarte subită cardiacă este mai mare pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Recent, cercetătorii au descoperit că acest fenomen nu se limitează la bărbații de vârstă mijlocie.

Studiul a examinat moartea subită cardiacă la 6.847 de persoane între ianuarie 1994 și august 2020. Dintre acestea, 17 decese au avut loc în timpul sau în decurs de o oră de activitate intimă. Vârsta medie a decesului a fost de 38 de ani, iar 35% din cazuri au apărut la femei, o cifră mai mare decât în ​​studiile anterioare.

Aceste decese nu au fost cauzate de obicei de atacuri de cord, așa cum se observă la bărbații în vârstă. În jumătate din cazuri (53%), inima s-a dovedit a fi normală din punct de vedere structural.

Disecția aortei a fost a doua cauză ca mărime (12%). Aceasta este o afecțiune care pune viața în pericol, în care există o ruptură în stratul cel mai interior al peretelui aortic. Cazurile rămase s-au datorat unor anomalii anatomice precum cardiomiopatia, o boală a mușchiului inimii care face dificilă pomparea sângelui către restul corpului sau unui grup rar de afecțiuni genetice.

Adulții  diagnosticați cu aceste afecțiuni ar trebui să ceară sfatul cardiologului lor cu privire la riscul implicat în activitatea sexuală. Cu toate acestea, incidența mică  a decesului în aceste studii indică un risc foarte scăzut, chiar și la persoanele cu boli cardiace preexistente.