Curățarea hainelor trebuie făcută în mod regulat! Dar, pentru aceasta, trebuie să avem o mașină de spălat curată.

Acest aparat este important în orice casă, deoarece ne garantează eliminarea majorității petelor de pe hainele noastre. Însă, la un moment dat, pentru ca hainele să fie curate și cu un miros plăcut, mașina de spălat trebuie curățată în mod regulat.

Pe măsură ce folosim mașina de spălat, aceasta acumulează murdărie. Prin urmare, trebuie curățată din când în când. În plus, atunci când se folosește apă caldă, umiditatea generată de aparat este predispusă la apariția de viruși, bacterii și microorganisme. În final, acestea pot ajunge și în țesătura hainelor noastre.

Metoda prin care să-ți cureți mașina de spălat

Sursa: Social media

În primul rând, este necesar să lămurim că bacteriile supraviețuiesc apei reci. În acest caz, tehnica pe care o vom împărtăși mai jos pentru curățarea mașinii de spălat va trebui să includă apă cât mai fierbinte. În plus, va trebui să apelăm la oțet și bicarbonat, două ingrediente de un real folos în dezinfecția oricărei suprafețe.

Pentru început va trebui să punem mașină de spălat rufe (fără haine înăuntru), la un ciclu de spălare scurt, setând la o temperatură de 40 de grade celsius. Apoi, pe măsură ce tamburul se umple cu apă, putem adăuga câteva linguri de bicarbonat de sodiu și două pahare de oțet, lăsând mașina de spălat să funcționeze până la finalul programului.

Oțetul și bicarbonatul de sodiu nu vor fi eficiente doar pentru curățare, ci și pentru a elimina mirosurile neplăcute din mașina de spălat. După oprirea spălării, o vom lăsa să se aerisească cu ușa deschisă. Trebuie făcut acest lucru pentru cel puțin două ore. Așadar, la finalul procesului, cu ajutorul unei cârpe umede, vom curăța pereții cuvei. La final, vom clăti cu apă fierbinte pentru a îndepărta resturile.