O zi în care în Turcia se calcă la propriu pe dărâmături, cu speranța de a fi găsiți supraviețuitori sau măcar cadavre.

Două seisme puternice au lovit astăzi în zona dintre Turcia și Siria. Bilanțul actual indică peste 1500 de decedați alți câțiva mii de răniți. Pagubele produse de cele două cutremure sunt uriașe.

Turcia, lovită de al doilea cutremur în mai puțin de 24 de ore

Primul cutremur înregistrat în Turcia a avut loc la 4 dimineața. Seismul s-a desfășurat în sudul țării, aproape de Siria. Cel mai puternic a fost resimțit în orașul Gaziantep. De altfel, cutremurul cu magnitudinea de 7,8 s-a simțit și în Siria, Liban și Cipru.

Social media

Autoritățile din Turcia făceau bilanțul deceselor și căutau supraviețuitori. În jurul orei 12:30, țara a fost lovită de un al doilea seism, aproape la fel de puternic. Acesta a avut o magnitudine de 7,5 și a fost de asemenea resimțit în toată zona de sud-est a Turciei.

Până la ora actuală, bilanțul arată absolut terifiant. Peste 1500 de oameni și-au pierdut viața printre dărâmături. De altfel, alți mii de cetățeni sunt răniți. Totodată, pagubele materiale sunt uriașe.

Autoritățile se așteaptă ca din moment în moment, numărul victimelor să crească. Momentan se desfășoară ample operațiuni de salvare dintre dărâmături.

Fotografii care arată dezastrul lăsat în urmă de seismele puternice au îngrozit o lume întreagă. Unul dintre martorii acestora a declarat că inclusiv după câteva ore de la cutremure, replicile puteau fi resimțe.

Update 17:32: Numărul deceselor provocate cu seismele din Turcia au ajuns la 1800. În mediul online circulă numeroase imagini terifiante cu dezastrul.

Știre în curs de actualizare.