Este perioada sărbătorilor de iarnă, în care vinul fiert de regăsește peste tot în Târgurile de Crăciun, și nu numai.

După cum bine știm, la noi în țară este toleranță 0 la alcool. Orice șofer prins că a consumat alcool, chiar dacă pe aparatul alcooltest apare o cantitate mică de alcool, este amendat pe loc. Informațiile pe care trebuie să le știe toți șoferii.

În acest context, un polițist a decis să facă câteva teste pentru a le arăta conducătorilor auto după cât timp se pot urca la volan dacă au băut un pahar de vin fiert sau vișinată. Omul legii a mers la un târg de Crăciun, iar înainte de a bea un pahar de vin s-a testat, iar rezultatul a fost, evident, 0. După ce a consumat un pahar de vin fiert, polițistul s-a testat din nou. De data aceasta, rezultatul testului a fost de 0,54 mg alcool în aerul respirat. Dacă un șofer ar fi depistat cu această cantitate de alcool în aerul pur respirat, va rămâne fără permis pe loc. 

Toți șoferii trebuie să știe! Vă puteți urca la volan dacă ați băut un pahar de vin fiert? Puțini știu acest detaliu
Sursa: Social media

Informații importante pentru șoferi! Se pot urca la volan dacă au consumat un pahar de vin fiert?

După 15 minute de la consumarea paharului de vin fiert, omul legii s-a testat din nou. De data aceasta, rezultatul a fost 0. Ulterior, polițistul s-a testat de trei ori, la interval de câteva minute fiecare, iar rezultatul a fost negativ la fiecare dintre aceste cazuri. 

Pe de altă parte, conform Cancan.ro, în cazul altor băuturi mai tari, cum este vișinata, rezultatul a fost cu totul altul. Mai exact, agentul a băut un pahar de vișinată, după care s-a testat cu etilotestul. Aparatul a arătat un rezultat de 1,48 mg în aerul pur respirat. După alte 15 minute, polițistul a repetat testul, iar rezultatul a fost de 0,05 mg. Abia după 30 de minute de la consumarea paharului de vișinată, rezultatul a fost 0. 

Mare atenție! Acestea sunt doar niște teste. Recomandat ar fi să nu se consume niciun strop de alcool înainte de urcarea la volan. Șoferii riscă să rămână fără permis și cu o amendă uriașă.