Până la vârsta de 8-9 luni, majoritatea pediatrilor recomandă să nu oferi bebelușului oul mai repede decât la distanța de 3-4 zile.

Deși este considerat unul dintre cele mai nutritive alimente, acesta poate fi greu de digerat. Poți introduce oul în diferite moduri în meniul juniorului tău. Omletele sunt cu siguranță printre preferatele micuților. De altfel, se pregătesc rapid.

Omletă cu lapte –

Ouă 2 buc;

-lapte 100 ml;

-unt 5 g;

-sare 2 g.

Se bate conținutul ouălor cu furculiţa, se amestecă cu laptele şi sarea. Această compoziţie se răstoarnă într-un vas cu unt şi se pune să fiarbă la foc mic, la bain-marie, până când omleta se încheagă.

Omletă la aburi

-Ou 1 buc;

-lapte 100 ml;

-unt 5 g;

-sare 1 g.

Se bate oul cu lapte şi sarea şi se pune compoziţia într-o cratiţă sau o formă unsă cu unt.  Amestecă energic până se adună deasupra spumă. Ulterior se lasă să stea 10 min până când aceasta dispare. Apoi se aşază forma cu omleta într-un vas cu apă caldă, care se acoperă cu un capac. Se pune la foc mic ca să fiarbă încet 15-20 min, până când se încheagă compoziţia. Se ia de pe foc, se mai lasă să stea 5 min, apoi se răstoarnă pe o farfurie.

Omleta cu legume

– Ouă 2 buc;

-lapte 100 ml;

-ulei de dovleac 15 ml;

-morcovi 100 g;

-albitură 50 g;

-dovlecei 50 g;

-mazăre 50 g;

-sare 2-3 g.

Peste ouăle bătute se adaugă legumele fierte în prealabil în supă. Se pate folosi amestecul de legume congelat din comerț însă este ideală varianta fierberii.

Omleta trebuie gătită la foc mic până se încheagă.

Omleta dulce cu mere

-Mere 500 g;

-făină 50 g;

-ouă 4 buc;

-zahăr vanilat 1 plic;

-lapte 100 ml;

-unt 20 g;

sare 5 g.

Se face un aluat din făină, ouă, zahăr vanilat, lapte şi sare. O parte din compoziţie se toarnă într-o tigaie unsă şi se adaugă merele curăţate şi tăiate în bucăţele, înmuiate în unt, apoi se toarnă deasupra restul compoziţiei şi se dă o jumătate de oră la cuptor.