Klaus Iohannis este discret în ceea ce privește viața sa de familie.

Acesta nu vorbește despre părinții săi, dar a făcut-o în cartea lansată „Pas cu pas.” Se pare că cei care i-au dat viață s-au mutat în Germania de aproape 30 de ani.

Klaus Iohannis se află la al doilea mandat în fruntea statului. Acesta este căsătorit cu Carmen Iohannis, o cunoscută profesoară de engleză din Sibiu. Cu toate că funcția sa îl face extrem de cunoscut, preferă să îți țină familia cât mai în umbră și să fie discret.

În cartea sa „Pas cu pas”, președintele țării a vorbit despre părinții săi. Ei au plecat din România în urmă cu aproape trei decenii și s-au stabilit în Germania. Klaus Iohannis era deja căsătorit din 1988 și a preferat să rămână la Sibiu pentru a-și continua studiile și a deveni profesor.

Sursa foto: Social media

Părinții lui Klaus Iohannis au avut meserii modeste

Susanne și Gustav Heinz Johannis locuiesc în Germania de aproape trei decenii. Înainte de pensionare, părinții președintelui au avut meserii modeste din care își permiteau un trai decent. Mama sa a lucrat ca sora medicală, iar tatăl său a fost tehnician la o firmă din orașul Sibiu. În prezent, sunt pensionari și își trăiesc bătrânețea liniștiți peste hotare.

„Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluție. Părinții mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aș fi resimțit mult mai puternic despărțirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor și mi‑am continuat propriile planuri.”, a scris Klaus Iohannis în cartea „Pas cu pas”

Numele președintelui scris greșit în acte

Numele de familie al președintelui este diferit de numele părinților săi. Nu multă lume știe că numele său trebuia să fie „Johannis”, dar s-a produs o greșeală birocratică în momentul redactării documentului. Deși a avut ocazia, Klaus Iohannis nu consideră că trebuie să repare această greșeală.

„Nu mi s-a părut necesară, e o procedură birocratică ceva mai complicată și chiar dacă cunosc pe cineva la primărie am preferat să las lucrurile așa. Sunt cetățean român get-beget și numai cetățean român.”