Greșeala pe care o facem când gătim ciorbă de perișoare!

Greșeala pe care o facem când gătim ciorbă de perișoare!

Publicat: luni, 2 martie 2020, 14:44

Reclama

Una dintre cele mai iubite ciorbe ale românilor, este ciorba de perişoare. Indiferent că la zile de sărbătoare sau la zile normale, românii iubesc să mănânce ciorba de perişoare.
Modul de preparare este diferit, de la o regiune la alta, însă ciorba de perişoare este consumată pe tot teritoriul ţării, datorită beneficiilor pe care le are asupra sănătăţii organismului. Ce nu ştim însă este faptul că multe gospodine care se află la început nu gătesc aşa cum trebuie acest tip de ciorbă.

Cum se pregătește corect ciorba de perișoare?

Cea mai cunoscută problemă la ciorbă este modul în care se sfărâmă perişoarele. Timpul necesar pentru a pregăti ca la carte o astfel de ciorbă este de minim o oră jumătate.

Se folosesc următoarele ingrediente principale:

Două-trei roșii, doi ardei grași, un morcov mare, dovlecel, țelină, două cepe mari, o jumătate de litru de borș, o legătură de pătrunjel, o legătură de leuștean, sare, piper, boia, jumătate de kilogram de carne tocată de vită și un ou. Pentru ca perișoarele să nu se mai sfărâme trebuie să se folosească mereu carne macră, cu cât mai puțină grăsime.

Dacă se folosește carne cu multă grăsime, perișoarele nu se vor lega, iar astfel se vor sfărâma.

Paşii principali pentru o ciorbă ca la master -chef!

Pentru început, se adaugă într-un vas carnea tocată, pătrunjelul tocat şi el mărunt şi condimentele de boia, sare şi puţin piper.

Se amestecă foarte bine până când compoziţia devine omogenă. Se fac perişoarele, ca la plastelină, se mulează în mâini şi se fac biluţe mici.

Într-o oală, separat, se pune apa la fiert şi se adaugă legumele tocate mărunt. Se pun perişoarele în apă şi se lasă la fiert 30 de minute. Se amestecă tot timpul.

La final, se condimentează cu sare şi piper şi o mână de leuştean.

Se serveşte cu smântână şi ardei iute.

Urmărește știrile Substantial.ro și pe Google News

Reclama

Citește și: