Rețeta de șnițele a lui chef Cătălin Scărlătescu pare banală, însă în urmă cu 18 ani, când acesta a descoperit-o , nu exista în România.

Celebrul juratul de la Chefi la cuțite glumește și spune că astăzi putea fi milionar, dacă se gândea să breveteze invenția lui făcută într-un moment de furie.

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu nu cere nicio pregătire specială și nici diplomă de Chef la cuțite. Însă, aveți nevoie de un ingredient la care, în urmă cu 18 ani, doar juratul s-a gândit.

Sursa: Social Media

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu ar fi putut să-l facă milionar. În urmă cu 18 ani, pe vremea când lucra la o terasă, juratul Chefi la cuțite a avut parte de un client nemulțumit care a cerut o altă porție de mâncare.

„În 2003, înnebunise lumea cu crochetele de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă.

Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea.

Am început să zdrobesc și am făcut eu un fel de pesmet. Am asezonat carnea cu muștar, puțină cremă de trufe, un pic de unt de trufe și am dat gujoanele prin chestia aia crocantă. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi.”, a povestit juratul Cătălin Scărlătescu.

Iată cât de simplă este rețeta de șnițele a lui Scărlătescu

Reţeta lui Cătălin Scărlătescu constă în crusta pe care şniţelele le au. Acesta a povestit că bucăţile de carne trebuie asezonate cu sare, piper şi alte ierburi aromatice în funcţie de preferinţe.

Sursa: Social Media

Carnea se dă prin amestecul pe bază de unt şi apoi se tăvălesc prin crocantul obţinut din fulgii de porumb cu miere, zdrobiţi cât mai fin. Apoi se prăjeşte totul într-o baie generoasă de ulei.

Cine este Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai apreciați chefi din România. S-a născut în 1972 și împlinește 48 de ani pe 20 iulie. S-a născut, a crescut și a făcut școala la Constanța, și povestește că a fost atras încă de mic de bucătărie, cea care l-a inspirat în alegerea viitoarei profesii fiind chiar bunica lui.