Igiena orală este foarte importantă în viața fiecărui om și, de aceea, trebuie să deținem informații corecte despre cum să facem ca dinții noștri să fie sănătoși. Dinții sunt cea mai puternică substanță pe care un om o deține în corp. Cei 32 de dinți pe care îi ai ca adult sunt supuși, de-a lungul timpului, unor numeroși factori duri, cum ar fi zahărul, bruxismul, adică scrâșnitul dinților din timpul nopții sau diverse alimente tari.
Nu doar dinții sunt supuși degradării, ci și gingiile pot avea de suferit, din cauza particulelor din alimente care se adună între dinți și din cauza plăcilor bacteriene care cauzează atât infecții, cât și inflamații.
Când se realizează periajul dinților. Înainte sau după micul dejun?
Mulți stomatologi recomandă clienților săi să încurajeze pe cei mici să-și perieze dinții imediat după micul dejun, lucru care este total greșit, deoarece riscă să-și îndepărteze din smalț. Cel mai corect ar fi ca periajul dinților să aibă loc imediat după trezire și înainte de culcare.
Cât de des se impune periajul dinților?
Specialiștii în domeniul igienei orale recomandă periajul de două ori pe zi, timp de circa două minute. Dacă consideri că trebuie să te speli de trei ori pe zi, aceștia recomandă să aștepți minim o oră după ce ai terminat de mâncat, ca să fii sigur că smalțul este la fel de dur. Totodată, aceștia mai precizează ca periuța de dinți să fie schimbată la trei luni.
Folosirea aței dentare este benefică?
În urma numeroaselor studii efectuate, specialiștii în domeniul igienei orale precizează că ața dentară nu ar avea niciun beneficiu în igiena orală, deși, după cum știm cu toții, rolul său este să îndepărteze resturile de alimente, deci placa bacteriană.
Ce să nu faci după periajul dinților
Dacă își dorești o igienă orală perfectă, ține cont de următoarele aspecte:
-nu clăti cu apă după periaj;
-nu clăti cu apă de gură după periaj;
– după periaj, circa 30 minute, nu bea lichide și nu mânca.