Când mergem la un magazin, s-ar putea să ne pierdem în varietatea de produse oferite.

Ouăle pot fi prezentate de o duzină de producători diferiți. Putem evalua prospețimea și calitatea unor produse chiar în supermarket sau la piață. În timp ce altele pot fi verificate doar după ce ajungem acasă.

Top 10 moduri de a înțelege dacă aveți de-a face cu produse proaspete sau nu
Pixabay

1.Un ou e proaspăt când gălbenușul e în mijloc

Când spargi un ou, uită-te la gălbenuș. Dacă este situat în mijloc și există un cerc clar de albuș în jurul lui, înseamnă că acest ou este proaspăt. De asemenea, gălbenușul în sine ar trebui să fie voluminos. Dacă este plat, nu îl mâncați. Dacă albușul nu are margini clare și dacă oul se răspândește, atunci acesta poate fi un semn că aveți de-a face cu alimente stricate.

Iată un alt mod de a spune calitatea unui ou: puneți un ou crud (încă în coajă) în apă. Daca ramane pe fund este bine de consumat. Dacă una dintre părțile sale iese în sus, înseamnă că oul nu este atât de proaspăt, dar totuși comestibil. Dacă ajunge la suprafața apei, trebuie să-l aruncați.

2.Prospețimea unui avocado poate fi verificată prin „coadă”

Există o modalitate ușoară de a verifica și de a vedea cât de proaspăt este un avocado. Uită-te la „coada” ei. Încercați să-l scoateți – dacă este ușor de făcut, aceasta înseamnă că avocado este proaspăt. Dacă „coada” este greu de scos, înseamnă că fructul nu este încă copt.

3.Un dovleac e bun dacă sună a gol

Pentru a afla cât de bun este dovleacul pe care îl ții, bate în el. Ascultă sunetul. Dacă sună ca și cum ar fi gol înăuntru, acest produs merită cumpărat. Pe partea exterioară, fructul ar trebui să arate solid.

4.Iaurtul stratificat nu trebuie aruncat

Uneori aruncăm produse care sunt încă bune de mâncat. De exemplu, când există un strat de lichid care apare deasupra iaurtului — acest produs poate fi consumat. Acesta este zerul care are nutrienți. Este sigur de mâncat, așa că puteți pur și simplu să amestecați iaurtul pentru a obține o consistență mai netedă.

5.Cum trebuie să fie peștele

Verificați întotdeauna textura peștelui proaspăt. Apăsați pe corp cu degetul. Carnea ar trebui să revină la forma anterioară, iar solzii să fie fermi și strânși. De asemenea, asigurați-vă că vă uitați în ochii peștilor: aceștia trebuie să nu aibă un strat alb și să nu fie scufundați.

6.Puiul nu ar trebui să aibă lichid

Când alegeți un pui, optați pentru bucățile care nu au mult lichid în jurul lor. Dacă scoateți un pui congelat din congelator și există multă gheață în jurul produsului, ca și cum puiul s-ar afla într-o băltoacă înghețată, nu este sigur să mâncați această carne. În această notă, asigurați-vă că evitați puiul cu pielea prea roșie.

7.Este ușor de detectat uleiul de cocos alterat

Este ușor de detectat prezența adulteranților în uleiul de cocos. Pune-l la frigider pentru 30 de minute. Uleiul de cocos va deveni solid, iar alte uleiuri adulterante se vor desprinde și vor apărea ca un strat separat.

8. Nu ar trebui să fie pete pe ceapă

Luați o ceapă și verificați pentru a vedea cum arată sub primul strat de coajă. Dacă vezi pete care arată ca și cum coaja s-a decolorat, înseamnă că există ceva mucegai pe ceapă. Ar fi bine să nu cumpărați această legumă.

9.Este mai bine să alegeți lămâi galbene saturate

Este ușor să determinați cu ochi maturitatea unei lămâi. Culoarea galbenă bogată și netezimea pielii sunt semne prin care poți recunoaște că fructul este copt. O culoare galben pal și o nuanță verzuie înseamnă că ar fi bine să nu cumpărați lămâia.

10.Cumpărați cafea boabe

Iubitorii de cafea sunt sfătuiți să nu cumpere cafea măcinată, deoarece acest produs, care este îndrăgit de atât de mulți oameni, este adesea falsificat. Este greu de spus ce anume se află în această pulbere. La cafeaua măcinată pot fi adăugate ghinde, floricele de porumb și rumeguș. Și cu greu ați dori să cumpărați un astfel de produs. Pentru a evita acest lucru, puteți achiziționa boabe de cafea și le puteți măcina singur sau în magazinul de unde le-ați cumpărat.