Utilizarea aspirinei poate provoca sângerări stomacale.

Aspirina este unul dintre cele mai utilizate medicamente din lume, pentru beneficiile sale medicale nenumărqte. Medicii și practicienii de sănătate din întreaga lume recomandă pilula pentru a reduce riscul de atac de cord, accidente vasculare cerebrale legate de cheaguri și alte probleme de subțiere a sângelui la pacienții care au probleme cardiovasculare.

Cu toate acestea, niciun medicament nu este lipsit de efecte secundare. Astfel, potrivit cercetătorilor, chiar și dozele mici de aspirină cresc riscul de sângerare gastrointestinală. Acest lucru poate fi periculos pe termen lung.

Sursa: Social media

„Știm de mult timp că pacienții care iau aspirină se confruntă cu riscul de sângerare gastrointestinală. Medicii au încercat să ocolească această problemă prin recomandarea utilizării unor doze mai mici. Mulți oameni cred că dozele mici de aspirină, cum ar fi 75 mg pe zi, prezintă un risc mic de efecte secundare în comparație cu dozele de 300 mg și 900 mg folosite în trecut.

Spre surprinderea noastră, am constatat că dozele mici de aspirină erau la fel de susceptibile de a provoca hemoragii gastrointestinale ca și dozele mari”, au declarat experții în medicină.

Studiul realizat de Oxford a inclus 19.114 participanți cu vârsta de 70 de ani sau mai mult și a constatat că aspirina crește riscul de sângerare gastrointestinală semnificativă cu 60 la sută.

Multe studii din trecut au prezentat, de asemenea, o legătură puternică între ulcerele peptice care apar în stomac din cauza Heliobacter pylori, o bacterie care pare la cei care iau zilnic aspirină.

Medicii și experții în sănătate spun că infecția cu bacteria poate fi cauzată din cauza unor răni deschise în mucoasa stomacului și a duodenului.

Ce este infecția cu helicobacter pylori?

Infecția apare atunci când bacteria răspândește boli și afecțiuni în stomac. Cei mai mulți oameni nu se îmbolnăvesc niciodată din cauza infecției. Cu toate acestea, aceasta provoacă sângerări stomacale severe din cauza ulcerelor.

Semnele infecțiilor nu sunt foarte vizibile, totuși, simptomele tipice ale gastritei la efectele nocive ale bacteriei includ: o durere sau o senzație de arsură în stomac, dureri de stomac care pot fi mai puternice atunci când stomacul este gol, freață și somnolență, pierderea poftei de mâncare și pierderea inexplicabilă în greutate, balonare.

O sângerare minoră cauzată în stomac poate provoca anemie sau un număr scăzut de celule roșii din sânge. Cu toate acestea, sângerările mai grave pot face ca scaunele să devină negre și urât mirositoare. Anumite persoane pot chiar să vomite sânge și să aibă nevoie de transfuzie și spitalizare.