Elevii vor avea parte de schimbări în structura anului școlar. După ultimele decizii ale Ministrului Educației, de anul viitor structura va fi complet diferită. Pe lângă aceste modificări, s-a luat în considerare și renunțarea la tezele din timpul anului școlar.

Ministrul Educației a anunțat că noul an școlar nu se va mai organiza în semestre, ci în module de învățare. Acestea vor avea o durată de șase săptămâni, iar pe tot parcursul anului vor ci cinci module. Pentru anul 2022-2023, elevii vor merge la școală mai devreme. În prima zi de luni în luna septembrie, elevii sunt așteptați la cursuri.

Anul școlar va începe pe 5 septembrie și se va încheia pe 16 iunie. În total, elevii vor avea parte de cinci vacanțe în tot anul. Astfel că prima vacanță va avea loc la finalul lunii octombrie, timp de o săptămână. Până acum, de aceasta vacanță se bucurau doar elevii din clasele primare, dar acum, se aplică pentru toți cei care urmează un ciclu de studiu preuniversitar.

Social Media

Elevii vor primi cinci vacanțe

A doua vacanță va fi pentru sărbătorile de iarnă, dar încă nu s-a stabilit durata sau perioada exactă. În februarie urmează o a treia vacanță, când elevii vor avea timp de o săptămână să se relaxeze. În perioada de Paște, o nouă vacanță își face apariția, iar ultima, este vacanța de vară care va începe pe 17 iunie și se va termina pe 4 septembrie.

Ministerul a luat în calcul și renunțarea la tezele semestriale care, în prezent, sunt obligatorii pentru ciclul gimnazial și liceal. În acest fel, se dorește revizuirea regulamentului de funcționare din învățământul preuniversitar (ROFUIP).

„Sunt convins că fiecare profesor ştie bine, uneori ştie foarte bine când să îşi planifice aceste evaluări, pe parcurs, de-a lungul anului şcolar, coroborat şi cu această structură pe cinci module. De asemenea, am luat act şi de solicitarea elevilor, pe care o susţin, aceea a unei evaluări standardizate, sumative la final de an şcolar şi solicită elevii şi o evaluare standardizată, predictivă, la început de an şcolar. Este un model pedagogic pe care îl avem în atenţie şi împreună cu specialişti în ştiinţele educaţiei îl vom analiza şi îl vom implementa încă din anul şcolar 2022 – 2023, prin modificarea ROFUIP.”, a anunțat ministrul educației.