Nicolae Ciucă a venit cu vești bune pentru români. Depozitele de gaze pe care le avem în România, ne vor ajuta să trecem cu bine peste iarna care se anunță.

Premierul României a făcut un anunț important în cursul zilei de astăzi. Depozitele de gaze s-au umplut 90% și sunt cu 477 milioane de metri cub de gaze mai mult decât anul trecut.

Nicolae Ciucă i-a anunțat pe români că anul acesta ne vom descurca cu gazele. Indiferent de cum va fi vremea în anotimpul rece, cantitatea depozitată ne va fi de ajuns. Guvernul își dorește să sprijine cetățenii cât mai mult și vor acorda noi beneficii și ajutoare.

„Avem cu 477 milioane de metri cubi de gaz depozitaţi deja în plus faţă de anul trecut, adică 2,774 miliarde mc din capacitatea totală de stocare de 3,07 miliarde. Românii şi economia noastră vor avea la dispoziţie întreaga cantitate de gaze necesară pentru a trece cu bine această iarnă, indiferent de cum va fi vremea.

Din cele 55 de milioane de metri cubi necesari pentru un consum zilnic mediu pe timpul iernii, aproape jumătate sunt produse intern, în mod curent, iar diferenţa este acoperită de cantităţile din depozite. Evaluările arată că nu există absolut nicio problemă în alimentarea cu gaze pentru populaţie, industrie, mediu de afaceri.”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Social media

Gazprom nu are resurse mari pentru UE

Statele din Uniunea Europeană vor avea parte de câteva probleme în această iarnă. Se anunță ca deficitul de gaze va fi de 800 de milioane de metri cubi pe zi, în cazul unui frig extrem.

Alexei Miller, directorul general al Gazprom a anunțat că se fac analize pentru depozitele subterane. A anunțat că există șansa ca anumite orașe să înghețe pentru scurt timp, dar se va remedia situația foarte repede.

„Experţii europeni estimează în prezent la 800 milioane de metri cubi volumul de gaze ce va lipsi Europei în cazul unei perioade extrem de reci, este vorba despre o treime din tot consumul european. Gazprom a furnizat între 600 milioane şi 1,7 miliarde mc zilnic în perioade de vârf, cum a fost anticiclonul Harmut, din 2018. Informaţiile privind rezervele de gaze din depozitele subterane trebuie să fie analizate în contextul actualelor modificări de logistică.”, a anunțat Alexei Miller.