Dacă ați începe să consumați mai multe calorii decât de obicei sau să reduceți exercițiile fizice, nu ați fi surprins dacă cifrele de pe cântar ar indica mai multe kilograme.

 Dar dacă faci totul la fel și greutatea ta tot crește? 

Este timpul să aprofundăm puțin în ce altceva s-ar putea întâmpla în acest caz. Se pare că altele ar fi motivele pentru care te-ai putea îngrășa, deși faci totul ca la carte.

Sursa: Social media

 

1.Lipsa somnului

Există o legătură strânsă între somn și creșterea în greutate. În primul rând, dacă te trezești târziu, șansele sunt mai mari să faci mănânci o gustare, ceea ce înseamnă mai multe calorii. Celălalt motiv implică ceea ce se întâmplă în corpul tău atunci când ești lipsit de somn. Modificările nivelului hormonal cresc foamea și pofta de mâncare.

2.Stres

Când emoțiile  devin prea intense, corpurile noastre intră în modul de supraviețuire. Este secretat cortizolul, „hormonul stresului”, ceea ce determină creșterea apetitului. Și, desigur, s-ar putea să ajungem la alimente bogate în calorii, dintr-o oarecare comoditate. Această combinație este un teren perfect pentru creșterea în greutate.

3.Consumul de antidepresive

Un efect secundar nefericit al unor antidepresive este creșterea în greutate. Discutați cu medicul dumneavoastră despre modificarea planului de tratament dacă credeți că antidepresivul vă provoacă creșterea în greutate. Dar niciodată să nu vă opriți sau să vă schimbați singur medicamentele. Realizați că unii oameni se confruntă cu creșterea în greutate după ce au început tratamentul medicamentos pur și simplu pentru că se simt mai bine, ceea ce duce la un apetit crescut

4.Renunțatul la fumat

Renunțarea la fumat este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta. Când renunțați, este posibil să vă îngrășați, dar poate mai mult decât credeți. În medie, persoanele care nu mai fumează se îngrașă aproximativ 10 kilograme. Acest lucru se datorează creșterii dorinței de a mânca.