Aceasta este una dintre cele mai populare întrebări pe care și le pun mulți oameni înainte de a începe cariera de însoțitor de bord.

Răspunsul, depinde de compania aeriană. Multe companii aeriene nu sunt atât de stricte atunci când vine vorba de tatuaje.

Având atâtea motive grozave pentru a fi însoțitor de bord, nu este de mirare că vă întrebați: „Pot însoțitorii de bord să aibă tatuaje?”.

Aspectul este important

Mitul tatuajelor la stewardese, spulberat! Unde ai voie să le ai pe piele, dacă vrei să te angajezi la o companie aeriană
Pixabay

Fiecare companie aeriană are propriile standarde de aspect.

În calitate de însoțitor de zbor al unei companii aeriene, sunteți fața companiei – companiile aeriene. Ca angajații lor orientați către clienți, trebuie să adere la standarde stricte de aspect.

Au dispărut vremurile în care însoțitorii de bord trebuiau să se cântărească înainte de zbor. Dar membrii echipajului trebuie încă să îndeplinească anumite standarde pentru aspectul lor.

Când intervievați pentru un post de însoțitor de bord, este important să știți care este politica de tatuaje a companiei aeriene.

Înainte de a-ți scrie CV-ul, asigură-te că poți să acoperi tatuajele pentru interviu.

Concurența pentru locurile de muncă de însoțitor de bord este acerbă. Așa că, dacă nu aveți deja un tatuaj, cea mai bună sugestie este să amânați. Însoțitorii de bord noi angajați au o perioadă de probă de la șase luni până la un an.

Politica fără tatuaje vizibile:

Unele companii aeriene permit membrilor echipajului să aibă tatuaje atâta timp cât sunt acoperite de uniformă, pe aeronavă sau în terminal.

Însoțitorii de zbor pot scăpa cu tatuaje discrete. Adică nu pe față, brațe, gât sau mâini care sunt ușor de acoperit.

Într-adevăr, politicile mai flexibile reprezintă un pas pozitiv. Mai ales într-o industrie cu uniforme care de multe ori încă se bazează pe binarul de gen. În industrie, s-au făcut unele progrese pentru ca însoțitorii de bord care identifică femeile să aibă reguli de aspect mai neutre din punct de vedere al genului. Cum ar fi unele companii aeriene care nu impun femeilor să se machieze sau le oferă uniforme cu pantaloni în loc de fuste.