A mai rămas foarte puțin timp până când președintele Klaus Iohannis va pleca de la conducerea României. Iată cu cine ar putea fi înlocuit. 

În anul 2024 vor avea loc alegerile prezidențiale, unde va fi ales un nou șef de stat pentru țara noastră. Președintele Klaus Iohannis își termină mandatul, iar românii vor trebui să voteze un alt personaj.  

Nume vehiculate nu sunt atât de multe, momentan. Din partea PNL sunt șanse mari să candideze președintele PNL, Nicolae Ciucă. Cât despre sociali-democrați, aceștia inițial au vorbit despre Mircea Geoană, însă nimic nu este sigur, ținând cont că numărul doi în NATO s-a confruntat cu probleme de sănătate. Din partea celorlalte partide încă nu s-a aflat clar care sunt candidații. 

Cine i-ar putea lua locul lui Klaus Iohannis

Mulți români se întreabă deja cine ar putea fi următorul președinte al țării. Victor Ponta, fostul candidat la alegerile prezidențiale, și-a dat cu părerea în acest sens. Opinia politicianului este destul de șocantă, ținând cont că vorbește despre candidatura unei femei pentru ocuparea primei funcții din stat. 

Victor Ponta este de părere că Maia Sandu, actualul președinte al Republicii Moldova, are mari șanse să fie aleasă președinta României, asta dacă va candida pentru acest lucru.  

„Nu mi se pare deloc imposibil. Nu știu cine a învățat-o, dar a învățat-o bine. S-a dus la unul din cei doi peneliști din România care mai au valoare. Bolojan și Boc. Dacă s-a dus acolo și întrebi la PNL ce gânduri aveți, ei nu știu. Măcar PSD mai știe ceva, că îl pune pe Ciolacu premier. Dacă trebuie să aducem pe cineva de afară, facem. dacă așa s-a decis”, a declarat fostul premier la România TV.

Colaj Substantial

Maia Sandu, despre intrarea României în NATO

Pe de altă parte, Maia Sandu, a vorbit într-un interviu acordat publicației Politico despre intrarea Republicii Moldova în NATO. Ulterior 

„Acum, aceasta este o chestiune serioasă. Despre capacitatea noastră de a o face singuri sau despre a face parte dintr-o alianță mai mare. Iar dacă ajungem la ideea că trebuie să schimbăm statutul de neutralitate, acest lucru va trebui făcut printr-un proces democratic”, a spus șefa de stat a Republicii Moldova. 

Mai clar, președinte Republicii Moldove s-a referit la modificarea Constituției Republicii Moldova. Este important de menționat că modificarea Constituției Republicii Moldova nu poate fi făcută atât de ușor. Această schimbare ar implica votul Parlamentului de la Chișinău și, de asemenea, ar putea avea loc un referendum. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.