Durerile de oase apar cu preponderantă după vârsta de 50 de ani, odată cu îmbătrânirea organismului. Netratate la timp acestea se pot agrava, ajungând în unele cazuri la complicații greu de suportat pentru un organism.

Pe primul loc atunci când vorbim despre durerile de oase, specialiștii recomandă fizioterapia.Un procedeu mereu eficient care permite atenuarea durerilor și ajută la refacerea forței musculare. Pe lângă acestea există și alte procedee care aplicate strict la îndrumarea medicului și în dozele recomandate pot face minuni.

1.Razele infraroșii

Acestea ajută la regenerarea ţesuturilor profunde. Procesul este atât de eficient dincolo de stratul pielii datorită luminii polarizante. Razele infraroșii sunt recomandate în tratamentele de gută, reumatism, boli articulare sau dureri de spate.

2.Ultrasunetele

Terapia cu ultrasunete și-a dovedit eficientă în tratamentul afecţiunilor sistemului neuromuscular. Procedura ajută la creșterea temperaturii  țesutului, îmbunătăţind circulaţia sangvină şi favorizând vindecarea. Ședințele de ultrasunete se dozează în ședințe de maxim 5 minute și sunt aplicate în general în cazul entorselor,contuziilor, luxațiilor sau fracturilor.

3.Laser

Energia înalta a laserului permite eficientă la o adâncime profundă. De exemplu terapia cu laser Hiro poate ajută la o recuperare rapidă și o reluare a funcționalității într-un timp foarte scurt.

4.MAGNETODIAFLUX

Acest procederu este recomandat în special în recuperarea după fracturi. Metodă această  foloseşte câmpuri electromagnetice generate de curenţi de joasă frecvenţă. Durata şedinţelor este cuprinsă între minim 4 și maxim 10 minute.

5.ELECTROTERAPIA

Tratează afecţiunile reumatismale, ale coloanei vertebrale, iar spre deosebire de celelalte proceduri aceasta are și un efect analgezic, antiinflamator şi relaxant. Această procedura este strict interzisă femeilor însărcinate , persoanelor cu probleme cardiace sau epilepticilor.