Postul intermitent a ajuns o dietă foarte cunoscută în toată lumea.

Pentru a pierde în greutate și fără să  restricționezi alimentația prea mult, vedetele apelează mereu la acest truc. Medicul cardiolog Cezar, are o serie de videoclipuri pe TikTok, unde abordează mai multe subiecte, printre care și acesta.

Medicul Cezar s-a remarcat din conținutul său de pe platformele de socializare. Informațiile medicale sunt transmise într-un mod cât mai simplu, încât toată lumea poate înțelege chiar și cele mai complicate afecțiuni sau probleme. Acesta este un susținător al postului intermitent și îl practică de ani de zile.

Tot ce trebuie să faci este să mănânci în anumite intervale orare, stabilite de tine. De cele mai multe ori se aplică regula 16-8, unde 16 ore este pauză de la mâncat, iar opt ore consumi ce îți dorești. În acest fel, sistemul digestiv nu mai este la fel de solicitat și se aduc numeroase beneficii organismului.

Medicul Cezar susține postul intermitent pentru beneficiile pe care le oferă

Medicul cardiolog a oferit mai multe trucuri pentru a te ține de postul intermitent. Acesta susține că cel mai ușor se trece peste micul dejun, iar prima masă a zilei o putem avea mai târziu, până la ora 12:00. Ultima masă de seară are loc de la ora 20:00, astfel se creează o pauza de 16 ore. Dacă totul este bine, se poate continuă până se crește pauza.

@doctorcezar.ro Cum poți face post intermitent? #invatapetiktok #fyp #foryou #drcezar #doctor #doctorcezar #health @damiandraghiciofficial ♬ original sound – Doctor Cezar

„Cel mai ușor este să sărim peste micul dejun. Mâncăm maxim la ora 20:00, nu mai târziu de această ori. Ducem micul dejun de a doua zi cât mai târziu, de la 9:00 până la 12:00, când vrem noi. Începem să acumulăm cât mai multe ore fără mâncare. Dacă nu mâncăm de la ora 20:00 până a doua zi la 12:00 sunt deja 16 ore, că noaptea nu ne trezim să umblăm la frigider ca să mâncăm. Dacă vedem că este ok și nu a fost dificil să facem asta, următoarele zile ducem până după-amiază la ora 14:00 sau chiar 16:00. Totul se face treptate, într-o săptămână-două.”