Cafeaua este o băutură atât de populară încât nivelurile sale de consum sunt pe locul doi după apă în unele țări.

Pe lângă faptul că vă ajută să vă simțiți mai puțin obosit și mai alert, cofeina din cafea vă poate îmbunătăți starea de spirit, funcționarea creierului și performanța la exerciții fizice. De asemenea, poate stimula pierderea în greutate. Și poate proteja împotriva bolilor precum diabetul de tip 2, Alzheimer și bolile de inimă.

Mulți oameni se bucură să bea cafea dimineața. Cu toate acestea, unii oameni susțin că a o bea pe stomacul gol vă poate dăuna sănătății.

Este sau nu bună

Bei cafea pe stomacul gol? După ce vei afla la ce riscuri îți supui organismul, nu vei mai face asta niciodată
Pixabay

Cercetările arată că amărăciunea cafelei poate stimula producția de acid din stomac.

Ca atare, mulți oameni cred că vă poate irita stomacul. Sau poate agrava simptomele tulburărilor intestinale. Cum ar fi sindromul intestinului iritabil (IBS) și provoacă arsuri la stomac, ulcere, greață, reflux acid și indigestie.

Unii sugerează că este deosebit de dăunătoare dacă este băuta pe stomacul gol. Deoarece nu există alte alimente prezente care să împiedice acidul să vă afecteze mucoasa stomacului.

Cu toate acestea, cercetările nu reușesc să găsească o legătură puternică între cafea și problemele digestive. Indiferent dacă o bei pe stomacul gol.

În timp ce o mică parte dintre oameni sunt extrem de sensibili la cafea și suferă în mod regulat de arsuri la stomac, vărsături sau indigestie. Frecvența și severitatea acestor simptome rămân constante, indiferent dacă o beau pe stomacul gol sau cu alimente.

Totuși, este important să acordați atenție modului în care corpul dumneavoastră răspunde. Dacă întâmpinați probleme digestive după ce ați băut cafea pe stomacul gol, dar nu atunci când o beți în timpul mesei, luați în considerare ajustarea aportului în consecință.

Un alt argument comun este că consumul de cafea pe stomacul gol poate crește nivelul cortizolului, hormonul stresului.

Cortizolul este produs de glandele suprarenale și ajută la reglarea metabolismului, a tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge. Cu toate acestea, nivelurile excesive cronice pot declanșa probleme de sănătate. Inclusiv pierderea osoasă, hipertensiune arterială, diabet de tip 2 și boli de inimă.

Nivelurile de cortizol ajung în mod natural la vârf în timpul trezirii, scad pe parcursul zilei și ating din nou vârful în primele faze ale somnului.