Mai clar, neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat că în absolut orice consumăm trebuie să avem un echilibru.

Doar așa vom avea un organism sănătos. De asemenea, conform acestuia, oamenii ar trebui să înceapă să mănânce mâncare naturală, fix așa cum o făceau în copilărie.

Când ne face rău slănina cu ceapă

„Să mâncăm ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre. (…) Este foarte greu să schimbi alimentația. În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem – mai mult sau mai puțin – sclavii acestei alimentații. Răspunsul este: echilibru”, a declarat Vlad Ciurea.

Conform medicului, trebuie să știm ce ne face rău. Dacă de exemplu ne place să mâncăm slănină cu ceapă, trebuie să o facem cu măsură pentru a nu ne dăuna. De asemenea, vârsta este foarte importantă atunci când vorbim despre alimentație, a explicat Vlad Ciurea la un podcast moderat de Damian Drăghici.

Adevărul despre slănina cu ceapă! Când dăunează organismului și cum trebuie să o consumăm

De asemenea, este foarte important să mâncăm adaptat condițiilor în care locuim. De exemplu, dacă facem sport, trebuie să mâncăm într-un anumit fel. Același lucru este valabil și dacă suntem la mare, unde trebuie să consumăm lucruri ușoare etc.

Ești la dietă? Slănina este alimentul perfect de care ai nevoie

Întorcându-ne la slana, sunt multe persoane care au impresia că acest produs românesc îngrașă. Ei bine, nu este chiar așa, ba din contră. Aceste alimente sunt foarte bune în cazul în care sunteți la dietă. Pe lângă acest lucru, slana are beneficii uriașe asupra organismului.

În primul rând, slănina întărește sistemul imunitar. Totul se datorează acidului arahidonic care favorizează scăderea colesterolului. În cantități mici, grăsimea este bună pentru inimă și vasele de sânge și sprijină tonusul vascular.

Și fumătorii au beneficii dacă mănâncă puțină slănină, fiindcă aceasta conține seleniu. Acest microelement întărește sistemul imunitar și previne oxidarea în organism. Mai mult, slănina încetinește și intoxicarea alcoolică, fiindcă acoperă pereții stomacului cu grăsime și creează pansament gastric.