Hormonul de creștere al copilului este activat atunci când acesta doarme, mai exact, în al patrulea stadiu al somnului, când acesta doarme cel mai profund. Pentru o funcționare corectă a somnului, copilul trebuie să nu se culce la o oră târzie.

Psihiatrii susțin că somnul nu are un rol important doar în procesul de creștere, ci și în dezvoltarea lor psihică. Lipsa somnului va aduce după sine anxietate sau alte tulburări psihice.

În calitate de părinte, trebuie să urmezi câteva sfaturi. De exemplu, trebuie să stabiliești activități regulate, cotidiene cu micuțul tău, pentru ca mintea copilului să fie învățată cu o rutină și pentru ca totul să devină un automatism pentru el.

De asemenea, copilul trebuie să folosească patul strict pentru a dormi. Așa, în mintea lui, va asocia patul cu somnul și când se va afla acolo, el va ști ca trebuie să doarmă. Atunci când el doarme, stinge lumina, iar melatonina își știe rolul.

Ai grijă ce mâncați la cină, pentru că un meniu nepotrivit îi poate provoca dureri de stomac sau vise urâte. Pentru a evita aceste vise sau stări inconfortabile pentru copil, e bine să îi citești povești înainte ca el să adoarmă.