Iubitorii gustului inconfundabil al sucului preparat din florile de soc pot da startul sezonului de consum al acestuia.

Asta pentru că aceste plante înfloresc în lunile iunie și iulie, fiind bune pentru consum în toată această perioadă. De altfel, florile de soc pot fi și uscate și folosite în sezonul rece pentru prepararea ceaiului. Acesta are un gust asemănător cu cel al sucului, având la fel de multe proprietăți.

Antioxidant, diuretic și bun laxativ

Sucul preparat din florile de soc are la bază o rețetă simplă preparată inclusiv de bunicii și străbunicii noștri. Pentru o cantitate generoasă de suc, respectiv de 3 litri, ai nevoie de 6 flori de soc, zahăr sau miere, alături de două lămâi, după gust.


Dacă ești la dietă poți folosi îndulcitori care au 0 calorii.
Un strop de sirop de arțar va da acestui suc o aromă absolut deosebită.Dacă vrei să te bucuri pe întreg parcursul anului de acest gust extraordinar, poți prepara din florile de soc, un sirop gros, mărind cantitatea de zahăr și diminuând apa, totul la foc mic până compoziția se îngroașă.

Dacă până acum consumai sucul de plăcere, trebuie să știi că acesta are multe proprietăți benefice organismului nostru.Socul este un bun antioxidant, extraordinar de revigorant și pentru piele.Puțini știu faptul că atât sucul cât și ceaiul de soc sunt bune diuretice. De altfel, apa în care au stat la infuzat florile de soc are rol în reglarea secrețiilor glandelor sudoripare ( a transpirației).Pentru a avea o digestie sănătoasă, pe perioada verii poți consuma cu încredere sucul de soc. Acesta este un bun laxativ, la nevoie.

După cele două luni de vară în care această plantă este înflorită, la final de august, florile se vor transforma în fructe mici, de culoare închisă, din care se poate prepara o delicioasă dulceață. După fierbere aceasta va avea consistența asemănătoare gemului fructe de mure însă cu o aromă mult mai puternică.