Deputatul Pro România, Cătălin Ioan Nechifor a declarat în această seară că este nevoie în ca Suceava să se instituie starea de urgenţă. Nechifor susţine că lipsa stocurilor de medicamente utile pentru tratarea coronavirusului va duce la mari probleme.

Cum prezintă deputatul situaţia din Suceava

”Nu sunt suficiente medicamentele la Suceava. Nimeni nu s-a gândit că într-un timp atât de scurt vor fi sute de persoane infectate în Suceava. Tamiflu pentru antiviral, Plaquenil pentru terapia antimalaria şi Kaletra care este pentru terapia anti HIV. Este medicaţia standard aprobată de MS ca schemă de tratament pentru COVID-19. Faceţi cumva să aveţi stocuri suficiente ca lumea să ia aceste pastile aşa cum trebuie, nu câte două, nu că mâine, că mai puţin astăzi. Dacă nici pentru medici şi asistente medicale nu aveţi medicaţia necesară, înseamnă că e grav. Aduceţi de îndată la Suceava”, a spus Nechifor.

Reclamă

După transformarea Spitalului Judeţean Suceava în spital de carantină, deputatul a concluzionat că este nevoie de mai multă aparatură de specialitate.

”Aţi transformat Spitalul Judeţean în spital COVID19 (…) Nu poţi lăsa un judeţ cu 700.000 de locuitori fără urgenţă medicală majoră, fără ortopedie, neonatologie, obstetrică-ginecologie, chirurgie (…) Transferaţi echipamentul la Fălticeni, săli de operaţii care nu vă mai folosesc, aparatură de specialitate care nu vă foloseşte, laborator medical. Daţi şi specialişti”, a spus Nechifor.

Poliţia şi Armata trebuie să preia controlul

”Veniţi cu stare de necesitate la Suceava. Aduceţi armata, preluaţi controlul, cu Ministerul de Interne, cu oameni din Bucureşti pe care nu-i interesează votul nimănui, care n-au treabă cu electoratul din Suceava, care sunt profesionişti. A plecat Nelu Tătaru. Aveam o speranţă în el, aşa cum a fost criticat zilele astea, dar a venit. A fost singurul om cu curaj care a venit la Suceava şi a făcut ceva (…) Sper ca Nelu Tătaru să asculte lucrul ăsta şi să facă rost în primul rând de Tamiflu, de Kaletra şi Plaquenil”, a mai spus Nechifor.