Rulouri de dovlecel umplut cu șuncă și brânză. Între numeroasele obligații zilnice și profesionale, nu găsim întotdeauna timp pentru a ne pregăti mese gustoase care să necesite mult timp de pregătire.
Tocmai de aceea, prin intermediul acestui articol, vă vom împărtăși o rețetă rapidă, gustoasă și ușor de preparat: dovlecei umpluți cu brânză și șuncă.
Cum se prepară dovleceii umpluți cu brânză și șuncă?
Această rețetă este foarte simplu de preparat. Pentru 4 persoane, veți avea nevoie de :
2 dovlecei mari ;
145 g de brânză proaspătă;
75 g de brânză rasă;
100 g de șuncă fiartă;
150 ml de sos de roșii;
1/2 ceapă;
Ulei de măsline;
sare.
Pasul 1:
Se spală dovleceii și apoi se taie în felii subțiri. Se toarnă puțin ulei într-o tigaie mare. Se iau apoi 8 felii de dovlecei, cele mai groase, și se gătesc scurt, aproximativ 1 minut pe fiecare parte, înainte de a le scoate din tigaie și a le da deoparte. La final, se taie în cubulețe restul dovleceilor și se pun și ei deoparte.
Pasul 2:
Se taie ceapa cubulețe și se pune în tigaia în care ați gătit dovleceii, apoi se prăjește la foc mare. După un minut, se adaugă dovleceii tăiați în tigaie și se condimentează după gust (sare, piper, usturoi etc.) și se lasă să se gătească timp de 15 minute.
Pasul 3:
Tăiați șunca fiartă în cuburi înainte de a o pune și ea în tigaie. Se lasă să se gătească timp de 1-2 minute împreună cu ceapa și dovlecelul, apoi se ia tigaia de pe foc. Apoi se adaugă crema de brânză și se amestecă totul. Umplutura dvs. este acum gata!
Pasul 4:
Se așază feliile de dovlecei fierți pe o suprafață de lucru și se așază umplutura deasupra. Apoi se rulează fiecare foaie de la un capăt la altul pentru a o închide. După ce toate feliile de dovleac au fost rulate, se acoperă cu sos de roșii și brânză rasă înainte de a le pune la cuptor pentru câteva minute.
Aceasta este o rețetă economică, care se prepară în doar 40 de minute.