Doriți să coaceți o prăjitură gustoasă fără a petrece ore lungi în bucătărie? Prăjitura cu iaurt grecesc este desertul perfect. Tot ce ai nevoie sunt câteva ingrediente simple și câteva minute din timpul tău pentru a o face.

Obținerea unui desert suculent depinde de ingredientele și aromele folosite. Printre prăjiturile ușor de făcut se numără și celebrul desert cu iaurt grecesc. Este un produs de patiserie clasic francez, asemănător cu cheesecake-ul. Sănătos, ușor și suculent, poate fi aromat după gust.

Cum faci o prăjitură delicioasă de iaurt grecesc?

Gustoasă și dulce, prăjitura cu iaurt grecesc este, fără îndoială, una dintre prăjiturile pe care adulții și copiii adoră să le facă. Datorită unei singure componente, această rețetă poate oferi o textură fină și cremoasă.

Iată de ce vei avea nevoie pentru a face acest desert:

Sursa: Social media

500 grame de iaurt grecesc (4 iaurturi)

3 ouă

50 de grame de amidon de porumb

75 de grame de sirop de agave

5 ml extract lichid de vanilie

Un vârf de cuțit de sare

Evitați iaurtul simplu și optați în schimb pentru iaurtul grecesc. Aceasta din urmă va da prăjiturii un aspect umed și aerisit. În mod similar, amidonul de porumb face posibilă obținerea unei prăjituri fără gluten și face ca prăjitura să fie și mai moale. Siropul de agave poate fi, de asemenea, o alternativă excelentă la zahăr. Acest produs are o mare putere de îndulcire și este perfect pentru detoxifierea ta. În cele din urmă, sarea te va ajuta să echilibrezi dulceața prăjiturii tale.

Pași pentru a face o prăjitură cu iaurt grecesc

Pentru început, porniți cuptorul la 180 de grade celsius și, cu o lingură, turnați iaurtul într-un bol mare. Apoi se adaugă ouăle și se amestecă cu un tel electric. Se încorporează siropul de agave, extractul de vanilie și făina de porumb, continuând în același timp să se bată amestecul. Se tapetează forma cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Pentru a vedea dacă prăjitura este gata, introduceți un cuțit în aluat. Dacă rămâne curat, puteți scoate prăjitura. Așteptați aproximativ cincisprezece minute pentru ca desertul să se răcească. Apoi scoateți-o din cutie trăgând cu grijă de hârtie. Când prăjitura este complet rece, puneți-o în frigider pentru a o savura rece.