Nu știi ce să mai gătești la prânz pentru familia ta, iar ideile pe care le găsești nu îți sunt de plac? Rețeta cu ardei și ciuperci este perfectă pentru orice mofturos. Nu ai nevoie de multe ingrediente și totul se face în doar câteva minute.
Dacă te-ai săturat de clasicul pui prăjit, poți încerca rețeta de mai jos. Pe lângă carne, vei regăsi ardei și ciuperci care vor da o savoare aparte preparatului. Timpul de pregătire nu este deloc lung, iar oricine o poate face, fără a fi nevoie de un maestru în bucătărie.
Ingrediente
- 500 g piept de pui
- 2-3 bucăți ardei gras (rosu/galben/verde)
- 6 ciuperci proaspete
- ulei de măsline
- sos de soia
- condimente (sare, piper, boia dulce, boia iute)
- susan pentru decor
CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei – chifteluțe cu mozzarella! Preparatul perfect pentru un prânz delicios
Vezi această postare pe Instagram
Mod de preparare
Carnea se taie fâșii cu câteva ore înainte și se marinează cu puțin ulei de măsline, sare, piper, boia dulce și iute. Se amestecă totul cât să se acopere apoi se lasă la frigider. Ea se poate marina de seara și se poate pregăti a doua zi, în funcție de preferințele dumneavoastră.
Într-o tigaie se pun trei sau patru linguri de ulei de măsline, se adaugă puiul și se lasă la gătit, amestecând pentru a nu se lipi. Nu trebuie să fie rumenit fiindcă va mai trece încă o dată prin tigaie împreună cu legumele.
După ce carnea s-a gătit, se răstoarnă pe o farfurie și se adaugă legumele tăiate în fâșii în aceeași tigaie în care a fost puiul. Se asezonează cu sare și piper după gust. Lăsăm totul la călit pentru cinci sau șapte minute la foc mic spre mediu. Trebuie doar să se înmoaie puțin.
Se adaugă iar carnea de pui în tigaie peste legume împreună cu două-trei linguri de sos de soia ( dacă vă doriți mai mult, puteți adăuga) și se lasă împreună câteva minute pentru a se pătrunde aromele.