Rețeta zilei – chifteluțe cu mozzarella

Ai rămas în pană de idei și nu știi ce să mai gătești? Iată o rețetă simplă care va diversifica meniul și o să fie aplaudată de toată lumea de la masă. Rețeta de chifteluțe cu mozzarella este una ușoară, care nu îți dă prea mari bătăi de cap și garantează un gust delicios. Chiar și cei mai mofturoși de la masă o vor iubi și o vor devora.

Chifteluțele cu mozzarella se prepară rapid și nu necesită talente înnăscute de bucătar. Preparatul este varianta perfectă pentru a diversifica meniul și a gusta ceva inedit. Combinația dintre mozzarella și chifteluțe aduce un plus de savoare și animă masa de prânz, sau cina.

Rețeta zilei – chifteluțe cu mozzarella! Preparatul perfect pentru un prânz delicios
e-retete.ro

Ingrediente

  • 250 gr carne tocată de vită (sau mixta vită/porc)
  • 2 fileuri anșoa în ulei
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 1/4 linguriță oregano uscat
  • puțină coaja rasă de lămâie
  • 100 gr mozzarella
  • 2-3 frunze de busuioc sau pătrunjel
  • 1 lingură ulei de măsline
  • puțin ulei picant (olio al peperoncino)

Mod de preparare

Pentru început carnea se condimentează cu puțină sare și se formează chifteluțele. După ce acestea sunt gata se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă anșoa tăiat, iar apoi chifteluțele. Se presăra cu mult piper negru râșnit. Se lăsă un minut fără să amestecați să se rumenească pe prima parte, apoi puteți începe să amestecați să se facă pe toate părțile. Focul trebuie să fie mai mare, astfel încât să se audă uleiul cu sfârâie, să nu apuce carnea să-și lase sucul și să se înăbușe.

Când chifteluțele și-au schimbat culoarea peste tot (nu trebuie să fie rumene, nu trebuie încă să fie făcute total înăuntru) trageți-le pe marginea tigăii și în centru adăugați usturoiul strivit. Amestecați rapid 30 secunde apoi adăugați pasta de roșii. Amestecați și prăjiți-o și pe ea 1 minut.

Mai apoi se adaugă 50 ml apă și oregano și se amestecă totul, inclusiv chifteluțele. Se pune capacul pe tigaie și se mai fierbe totul două minute, până se obține un sos legat. Se adaugă ulterior și coaja de lămâie.

Întregul conținut al tigăii se toarnă într-un vas termorezistent. Se pun bucăți de mozzarella printre chifteluțe, pe toata suprafața vasului. Deasupra se presară pătrunjel sau busuioc tocat. Vasul merge la cuptorul preîncălzit la 200 grade. Mutați imediat pe programul grill și lăsați doar până brânza e topita și conținutul vasului bolborosește pe margini (cca 5 minute). Când totul este gata se scoate vasul din cuptor și se picură ulei picant peste chifteluțe.

Poftă bună!

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.