Reclamă

Această lasagna clasică este făcută cu un sos ușor de carne ca bază.

Așezați sosul cu tăiței și brânză, apoi coaceți până când devine spumos! Este grozav pentru a hrăni o familie mare și, de asemenea, o puteți lăsa chiar și în congelator.

Cea mai buna lasagna

Pixabay

TIMP DE PREGĂTIRE

15 min

TIMP DE GĂTIRE

90 de minute

TIMPUL TOTAL

105 minute

PORȚII

8 porții

Ingrediente

Pentru sosul de carne:

2 lingurițe ulei de masline extravirgin

Carne de vită măcinată de 1 kg

1/2 ceapă medie, tăiată cubulețe (aproximativ 3/4 cană)

1/2 ardei gras mare (verde, roșu sau galben), tăiat cubulețe (aproximativ 3/4 cană)

2 căței de usturoi, tocați.

1 conservă de sos de roșii de bună calitate

3 uncii de pastă de roșii

1 cutie de roșii zdrobite

2 linguri de oregano proaspăt tocat, sau 2 lingurițe de oregano uscat.

1/4 cană pătrunjel proaspăt tocat (de preferință frunză plată), ambalat

1 lingură condimente italiene.

1 praf de usturoi praf și/sau sare de usturoi

1 lingură oțet de vin roșu sau alb

1 lingură la 1/4 cană zahăr (după gust, opțional)

Sare.

Pentru a face lasagna

1/2 kg tăiței lasagna uscați (necesită 9 tăiței lasagna – neîntrerupti)

15 uncii de brânză ricotta

1 1/2 (24 uncii) brânză mozzarella, rasă sau feliată

1/4 (4 uncii) parmezan proaspăt ras

Metodă

Pune apa pentru paste la fiert. Pune o oală mare cu apă cu sare (1 lingură sare pentru fiecare 2 litri de apă) pe plită la foc mare. Poate dura ceva timp pentru ca o oală mare cu apă să dea un clocot (aceasta va fi apa pentru paste). Așa că pregătiți sosul în pașii următori în timp ce apa se încălzește.

Rumeniți carnea de vită

Într-o tigaie mare, încălziți 2 lingurițe de ulei de măsline la foc mediu-înalt. Adăugați carnea de vită tocată și gătiți până se rumenește ușor pe toate părțile.

Scoateți carnea de vită cu o lingură cu fantă într-un castron. Scurgeți toată grăsimea, cu excepția unei linguri.

Gătiți ardeiul gras, ceapa, usturoiul, adaugati inapoi carnea de vită.

Adăugați ardeiul gras tăiat cubulețe și ceapa în tigaie (în fotografie folosim ardei gras galben și ceapă roșie).

Gătiți 4-5 minute, până ce ceapa devine translucidă și ardeii se înmoaie. Adăugați usturoiul tocat și gătiți încă o jumătate de minut.

Întoarceți carnea de vită măcinată rumenită în tigaie. Se amestecă pentru a se combina, se reduce focul la mic și se fierbe încă 5 minute.

Transferați într-o oală de mărime medie, adăugați roșii și ingredientele rămase pentru sos pentru a forma sosul.

Transferați amestecul de carne de vită într-o oală de dimensiune medie (3 până la 4 litri). Adăugați roșiile zdrobite, sosul de roșii și pasta de roșii în oală.

Adăugați pătrunjelul, oregano și condimentele italiene, ajustând cantitățile după gust. Se presară cu pudră de usturoi și/sau sare de usturoi, după gust.

Stropiți cu oțet de vin roșu sau alb. Se amestecă zahărul, câte o lingură, gustând după fiecare adăugare, după gust.

Adăugați sare după gust și rețineți că mai târziu veți adăuga parmezan, care este sărat.

Aduceți sosul la fiert și apoi reduceți focul pentru a menține un foc mic. Gătiți timp de 15 până la 45 de minute, amestecând des. Răzuiți fundul vasului din când în când, astfel încât nimic să nu se lipească de fund și să se ardă.

Se ia de pe foc

Fierbeți și scurgeți tăițeii lasagna. Până acum apa cu sare pe care ați început să o încălziți la pasul unu ar trebui să fiarbă. Adăugați tăițeii lasagna uscati și gătiți-i al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. (Rețineți că tăițeii pot fi gătiți în avans.)

Amestecați des pentru a preveni lipirea

Asigurați-vă că apa rămâne la fierbere completă pe toată durata gătitului pentru a preveni lipirea tăițeilor. Când este gata, scurgeți într-o strecurătoare și clătiți cu apă rece, separând ușor tăițeii care se pot lipi.

Întindeți puțin ulei de măsline pe o foaie mare de copt cu ramă și întindeți tăițeii fierți pe această foaie, răsturnându-i astfel încât să fie acoperiți cu puțin ulei de măsline. Acest lucru le va împiedica să se lipească împreună.

CITIȚI ȘITop 3 rețete ușor de gătit pentru gustarea de seară. Nu te vei simți vinovată că nu respecți dieta

Încinge cuptorul la 375°F

Într-o caserolă de 9 x 13 inci sau un vas de lasagna, puneți o ceașcă de sos și întindeți-o pe fundul vasului. Aranjați un strat de tăiței lasagna pe lungime (aproximativ 3 tăiței lungi, marginile se pot suprapune, în funcție de tigaie) peste sos. Peste tăiței se pune o treime din sosul rămas.

Presărați un strat de o treime din mozzarella rasă deasupra sosului de lasagna. Adăugați jumătate din brânză ricotta, punând bucăți de brânză la fiecare doi centimetri. Presarati jumatate din branza rasa parmezan peste partea de sus a branza ricotta.

Aplicați al doilea strat de tăiței, acoperiți-l cu jumătate din sosul rămas. Adauga jumatate din mozzarella ramasa, branza ricotta ramasa si alta parmezan ramas.

Terminați cu un alt strat de tăiței. Întindeți sosul rămas peste stratul superior de tăiței și presărați cu restul de brânză Mozzarella.

Coacere

Acoperiți tava pentru lasagna cu folie de aluminiu, ținută ușor la cort pentru a nu atinge tăițeii sau sosul). Coaceți la 375°F timp de 45 de minute. Descoperiți în ultimele 10 minute dacă doriți mai mult un blat sau margini cruste.

Se răcește și se servește

Lăsați lasagna să se răcească cel puțin 15 înainte de servire. Resturile se vor păstra aproximativ 5 zile. Poate fi reîncălzit în cuptorul convențional sau cuptorul cu microunde. Lăsați cortul de aluminiu pentru depozitare. (Încercați să împiedicați folia de aluminiu să atingă sosul.)


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro