S-ar putea să simți nevoia de o gustare la miezul nopții din mai multe motive.

În mod ciudat, mulți dintre ei nu au nimic de-a face cu foamea. Se poate să nu fi dormit suficient. Pofta de foame se poate datora dezechilibrului hormonal din cauza lipsei de somn. Alte lucruri care vă pot face să vă simțiți foame noaptea includ stresul și plictiseala. Potrivit unui studiu de la Universitatea de Sănătate și Știință din Oregon și Universitatea Harvard, ritmul circadian, ceasul intern al corpului, este ceea ce provoacă pofta de mâncare sărată, dulci și amidonată noaptea târziu.

În orice caz, foamea pe timp de noapte este unul dintre principalii factori care contribuie la creșterea în greutate, în mare parte pentru că oamenii aleg alimente nepotrivite pe care să le mănânce. Consultați rețete sănătoase și ușor de gătit pentru a vă satisface pofta de foame târziu.

Biluțe de ciocolată cu fulgi de ovăz

Top 5 rețete ușor de gătit pentru gustarea de seară. Nu te vei simți vinovată că nu respecți dieta
Pixabay

Ingrediente:

3 căni de ovăz rapid

1 cană unt de arahide

1/3 cană chipsuri de ciocolată neagră

1 lingura de seminte de in

1/2 cană miere

Metodă:

– Amestecă bine toate ingredientele.

– Rolează-l într-o minge.

– Pune la frigider 1 ora și savurează.

Paste cu roșii prăjite

Ingrediente:

1 litru de rosii cherry sau struguri feliate

1 lingura ulei de masline

Sare, piper și oregano uscat

8 oz. ciuperci tocate mărunt

1 lingură ulei

1 şalotă tocată mărunt

1/2 cană roșii uscate tocate mărunt (borcanate, scurgeti excesul de ulei)

1 linguriță sare kosher

1/2 linguriță piper

1 linguriță praf de usturoi

2 linguri de oregano uscat

1 cană de apă pentru gătit pastele

1 lingură pastă de roșii

1/3 cană ierburi tocate mărunt (pătrunjel și busuioc)

Suc de 1/2 lămâie

Metodă:

– Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F. Tăiați roșiile și adăugați-le în vasul de copt. Stropiți 1 lingură ulei de măsline, amestecați. Presărați generos sare, piper și oregano uscat. Arunca. Se coace aprox. 20 min până când roșiile încep să elibereze sucuri.

– Intre timp se fierbe apa pentru paste. Sărați apa și gătiți pastele până când sunt doar al dente. Rezervați 1 cană de apă pentru gătit pastele înainte de a le scurge.

– Intr-o tigaie adaugam ciupercile tocate si uleiul. Gatiti aproximativ 10 minute pana cand ciupercile se rumenesc, apoi adaugati salota. Gatiti inca 5 minute, amestecati des.

– Adăugați roșiile uscate la soare, toate condimentele și pasta de roșii. Amestecați, gătiți încă un minut. Adăugați apa de gătit pastele, amestecați, adăugați pastele și ierburile.

– Se amesteca bine si se stoarce in zeama de lamaie, se adauga rosiile prajite si se servesc.

Moonglet gustos

Ingrediente:

1 cană de Moong Dal

1 ceapă

1 ardei iute verde, feliat

1/4 cană de Capsicum tocat

1/4 cană frunze de coriandru tocate

1/4 cană de porumb dulce [opțional]

1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu

1/4 linguriță de Hing

Sare la nevoie

Chaat Masala [opțional]

Metodă:

– Înmuiați Moong Dal timp de o oră. Se macină până la o pastă fără a o face prea apoasă.

– Se adauga sare si alte ingrediente tocate. Adăugați și bicarbonatul de sodiu.

– Amestecați pentru a face un aluat pufos.

– Încinge tigaia cu ulei sau unt.

– Turnați aluatul pentru a face un chilla gros.

– Gatiti pana apare o crusta aurie.

– Întoarceți pentru a găti cealaltă parte.

– Când ambele părți sunt aurii și crocante, scoateți-l de pe aragaz și serviți imediat.