Mulți autori spun că această perioadă de izolare a fost una extrem de productivă pentru ei. Este și cazul celebrei scriitoare a seriei Twilight, care le-a pregătit fanilor o mare surpriză. Ea a anunțat că în această vară va publica un nou volum al seriei fenomen, care s-a vându în milioane de exemplare.

Romanul se intitulează „Midnight Sun” și vine în continuarea seriei „Twilight”, care a fost ecranizată deja. Actorii Kristen Stewart şi Robert Pattinson care au jucat în rolurile principale și-au legat numele de povestea care i-a făcut celebri.

Stephenie Meyer, autoarea seriei, dă și câteva detalii despre povestea ce urmează a fi spusă în noul său roman. Povestea ar fi o reluare a poveștii de iubire din Twilight dar privită din altă perspectivă. Acțiunea va fi spusă acum din punctul de vedere al lui Edward Cullen, vampirul care se îndrăgosteşte de o muritoare.  Cartea urmează a fi lansată pe 4 august, potrivit anunţului făcut la emisiunea „Good Morning America”.

Cărțile din seria Twilight ale lui Meyer au vândut peste 100 de milioane de exemplare în întreaga lume. Seria populară are la bază povestea de iubire dintre un vampir și o adolescentă. Fiecare carte din această serie a fost adaptată pentru film, ultima ecranizare fiind din anul 2012.

Potrivit USA Today, de la sfarsitul lui noiembrie 2008, una din cinci carti cumparate in Statele Unite a fost scrisa de Stephenie Meyer

După succesul cu seria ei Twilight, Meyers a scris ulterior romanul The Host (adaptat pentru filmul din 2013 cu Saoirse Ronan) și The Chemist din 2016.