În fiecare an, Crăciunul se strecoară puțin mai repede. Uneori, avem nevoie de un impuls pentru a intra în spiritul Crăciunului și de a ne bucura de sezonul sărbătorilor. Cărțile de Crăciun vă pot ajuta în această perioadă a anului!

Există câteva romane clasice grozave de Crăciun, cum ar fi „A Christmas Carol” de Charles Dickens despre infamul Ebenezer Scrooge și, bineînțeles, o mulțime de povești minunate pentru copii. În schimb am concentrat această listă de recomandări pe cărțile contemporane de citit de Crăciun pentru adulți , inclusiv unele romane de dragoste, comedii și chiar câteva mistere.

 

1. La cumpărături de Crăciun – Sophie Kinsella

Care sunt cele mai bune cărți pe care le poți citi lângă șemineu
Arhivă

Poate că unii dintre voi sunteți familiari cu seria Shopaholic, așa că veți sări în sus de bucurie când veți auzi că „La cumpărături de Crăciun” este în recomandările noastre! Acest roman de iarnă este singurul din serie care se poate citi separat. Așa că nu-ți face griji dacă nu le-ai citit pe celelalte. Întotdeauna râdem în hohote cel puțin o dată citind Sophie Kinsella, așa că pun asta în categoria de atenuare a stresului. Este comedia perfectă pentru vacanță!

2. O zi de decembrie – de Josie Silver

Care sunt cele mai bune cărți pe care le poți citi lângă șemineu
Arhivă

Această variantă de carte este o alegere excelentă pentru o lectură romantică din decembrie. Un critic a descris-o drept „Bridget Jones-esque” și asta este suficient pentru cunoscători pentru a da click pe Cumpărați acum!

3. The after life of Holly Chase – Cynthia Hand

Care sunt cele mai bune cărți pe care le poți citi lângă șemineu
Arhivă

La fel ca Scrooge al lui Charles Dicken, Holly, în vârstă de 17 ani, a primit o vizită în Ajunul Crăciunului de la trei fantome care i-au arătat cât de egoistă și răsfățată devenise. Spre deosebire de Scrooge, ea nu era convinsă și nu și-a schimbat felul de a fi. Apoi a murit. Acum este blocată să lucreze pentru compania top-secret numită Project Scrooge, unde servește ca noua fantomă a Crăciunului trecut. În fiecare an, ea ajută compania în timp ce încearcă să salveze un alt necăjit avar. În ciuda faptului că face un bine, ea rămâne nefericită. 

4. In a holidaze – Christina Lauren

Care sunt cele mai bune cărți pe care le poți citi lângă șemineu
Arhivă

Duo-ul de scriitori hilar Christina – Lauren, a lansat această carte de vacanță în 2020 și a ajuns rapid în fruntea listei de favorite pe GoodReads. La fel ca toate celelalte comedii romantice ale lor. Mae și-a petrecut fiecare Crăciun de la naștere în aceeași cabană înzăpezită din Utah. Știe că este ultimul an pe care îl va petrece la cabană, dar faptul că tocmai a făcut o mare greșeală în departamentul de dragoste o lasă să se simtă total fără speranță. Dorința ei de Crăciun este să clarifice ceea ce o va face cu adevărat fericită. Așa că, ea va retrăi aceeași zi până când reușește să se conecteze cu dragostea ei adevărată. Dar nu vă faceți griji, repetiția nu trece peste bord – în curând povestea va continua să avanseze și vă veți găsi foarte prins de soarta romantică a lui Mae.

5. Seven Days of us – Francesa Hornak

Care sunt cele mai bune cărți pe care le poți citi lângă șemineu
Arhivă

Personajul principal abia s-a întors acasă de Crăciun, în Marea Britanie, imediat după o pandemie în Liberia. Singura opțiune este ca tânăra să se intre în carantină. Însă, familia dorește ca ea să li se alăture în vacanță. Astfel, toți trebuie scad de acord să se stea împreună timp de 7 zile în carantină. Pe măsură ce membrii familiei sunt blocați unii cu alții, ei încep să afle mai multe. Acest roman amuzant de Crăciun arată câte secrete pot fi dezvăluite atunci când o familie trebuie să împartă spațiu timp de o săptămână.

6. Crăciunul lui Poirot – Agatha Christie

Care sunt cele mai bune cărți pe care le poți citi lângă șemineu
Arhivă

Cauți ceva puțin diferit? Poate un roman polițist plasat în preajma sărbătorilor? Crăciunul lui Poirot este cea de-a 20-a carte din seria de investigatori a Agathei Christie. În Ajunul Crăciunului, în timpul unei reuniuni de familie se aude deodată o ciocnire și un țipăt. Familia se grăbește la etaj pentru a-și găsi liderii tiranici morți. Când sosește Poirot, el întâlnește o rezistență a familiei la ajutorul său.