Ernest Hemingway se naște la data de 21 iulie 1899 la Oak Park, Illinois.

Acesta fiind o o suburbie a orașului Chicago. Este cel de-al doilea copil dintr-o familie a unui medic. Tatăl său, Clarence era medic având propriul său cabinet. Ernest preia numele după bunicul mamei sale, Ernest Hall. Familia Hemingway va mai avea și alți copii după nașterea lui Ernest. Hemingway  era mereu într-o concurență continuă cu soera lui mai mare, Marcelline.  Se născuse cu numai un an înaintea lui. Se pare că mama lui dorea încă o fiică, cum s-a dovedit că avea de fapt un băiat, a transferat toată afecțiunea asupra primei sale fiice.

Scriitorul a fost marcat de această diferențiere, dup ani, Ernest Hemingway își va aminti că, pentru a-i câștiga atenția mamei sale, încă de mic prefera să folosească un limbaj nefiresc și jignitor. La vârsta de numai doi ani, pe timpul verii, tatăl său îl ia pentru prima oară la pescuit în regiunea Wallon Lake, aici aveau o casă de vacanță. Micuțul Ernest prinde cel mai mare pește, apoi reușește să-l aducă singur la mal. Un alt incident care-l marchează, până la sfârșitul vieții sale este un împătimit al pescuitului.

O altă patimă sau pasiune au mai fost și femeile. Acestea din urmă se îmbinau cu alcoolul și cu scrisul. Scriitorul rămânând în conștiința omenirii pentru perfectul echilibru dintre trăire și gândire. A fost un scriitor pasionat și pasionant, reușind să câștige Premiul Nobel pentru Literatură și un premiu Pulitzer.

Femeile din viața lui Ernest Hemingway

Scriitorul avea o atitudine destul de rece față de ele. Aștepta foarte multe de la o femeie. Astfel, dacă aceasta nu dădea dovadă de supunere totală, de servilism, nu reușea să-l convingă să stea. Prima sa soţie, Hadley Richardson, era mai mare decât el, având undeva cu opt ani mai în vârstă decât el. De asemenea se ști că era şi destul de înstărită. a trăit din banii ei până ce cărţile au început să i se vândă în număr mare. Era o femeie plăcută, înţelegătoare, atrăgătoare, înainte de a se îngrăşa, gravidă fiind cu primul copil a lui Hemingway, Jack („Bumby”), şi neputând ulterior să mai slăbească. „Marea greșeală” făcută de ea a fost rămână însărcinată și, în urma sarcinii, să nu mai slăbească.

Hemingway & Pauline Pfeiffer

Relația celor doi va avea foarte mult de suferit când o întâlnește pe Pauline Pfeiffer. O femeie foarte tânără și frumoasă. Și, poate cel mai important, era faptul că era mult mai bogată decât Hadley. Așa că cei doi divorțează.Hadley acceptă situaţia şi nu îi crează probleme indecisului Hemingway. Pauline îi va dărui și ea un fiu, pe nume Patrick, căsătoria celor doi va intra în declin când îl anunță că urmează să mai aibă un copil împreună. În perioada respectiva el deja începuse relația cu frumoasă femeie cu păr blond, Jane Mason, fiind mai tânără decât el cu 14 ani. O cunoaște în Havana, loc în care-și făcea veacul de ceva timp Hemingway.

Jane Mason și Hemingway

Aceasta din urmă era o femeie pasionată de aventură. Bea în grupul de prieteni al scriitorului. Se spune că era foarte depresivă și instabilă, după ce se îmbăta bine conducea mașini sport cu viteze amețitoare. De asemenea mai era și foarte bună sportivă, înaltă și zveltă. Din păcate în urma unui accident auto rămâne paralizată. Atunci se încheie și legătura lor. După această relație urmează una care este cu totul atipică pentru scriitor. Asta pentru că întâlnește o femeie foarte puternică.

Ultimele femei din viața scriitorului

Martha Gellhorn a fost o reporteră şi scriitoare subtilă. Făcea parte din burghezia înstărită din Midwest. O femeie frumoasă, înaltă, cu picioare lungi, tot o blondă, de data aceasta cu ochi albaştri. Era, bineînțeles, mai tânără decât Hemingway, undeva la  zece ani. Martha se căsătorește cu Hemingway pentru că era un scriitor cunoscut.

Ernest Hemingway şi Mary Welsh

A patra și ultima soție, Mary Welsh, a vrut să meargă până la capăt, indiferent de greutăți, a fost o jurnalistă care publica în Time. Aceasta a știut că scriitorul caută o soție care să-l deservească și se supune. Mai târziu, pentru a nu rivaliza cu el va renunța și la carieră. Aceștia au avut parte de foarte multe certuri, dar nu a renunțat la el, i-a spus că nu o va face, iar asta pare să-l fi deranjat. Se speculează că ar fi fost și motivul pentru care s-a sinucis.

„N-ai decât să mă tot îndemni cât vrei să părăsesc casa şi pe tine, că nu ai să reuşeşti… Orice ai spune sau ai face, dacă nu mă omori, ceea ce ar fi cam complicat, am să rămân aici şi am să-ţi ţin casa până în ziua în care ai să vii treaz dimineaţa şi ai să-mi spui sincer şi fără ocolişuri că vrei ca eu să plec.”