Dacă există un proverb care stârnește atât de multe controverse, acesta este „banii nu aduc fericirea”. Fiecare are propria părere și propriile argumente atunci când vine vorba de a discuta despre acest subiect. 

Pentru unii, fericirea nu poate fi decât materială, iar banii ocupă un loc primordial. Dar din ce sumă de bani putem spune cu adevărat că banii ne pot face fericiți? Află din acest articol!

Nu este un secret pentru nimeni că banii au o valoare enormă în societatea noastră.  În plus, banii vă permit să vă simțiți mai liniștiți în fața problemelor vieții de zi cu zi. Totuși, ce sumă ar fi suficientă pentru fericirea noastră?

Sursa: Social media

75.000 de dolari pe an sau aproximativ  62.000 de euro, iată suma care ar fi suficientă pentru fericirea oricărei persoane.

Într-adevăr, după cum a relatat ziarul  Le Point , economistul Angus Deaton și psihologul Daniel Kahneman, ambii laureați ai Premiului Nobel pentru economie, au raportat într-o lucrare publicată în 2010, că această sumă ar fi suficientă pentru fericirea și bunăstarea emoțională a oricărei persoane.

Mai mulți bani, mai multă fericire!

Pentru a verifica aceste afirmații, Matthew A. Killingsworth, cercetător la Universitatea din Pennsylvania și doctorand în psihologie la Harvard la acea vreme, a dezvoltat aplicația „Urmăriți-vă fericirea”, aplicație ce a putut fi utilizată pe iPhone. Scopul acesteia era de a întreba utilizatorii despre emoțiile și activitățile lor de zi cu zi.

Astfel, și pe baza tuturor datelor culese, cercetătorul a putut compara fericirea și veniturile utilizatorilor chestionați. Concluziile sale au fost clare: cei care aveau mai mulți bani erau cu mult mai fericiți.

În cele din urmă și conform lui Matthew A. Killingsworth, s-ar părea așadar că  afluxul de bani și venituri contribuie la creșterea considerabilă  a sentimentului de fericire și bunăstare al oamenilor.

După cum puteți vedea, fericirea și banii  se află într-un raport direct proporțional.