Lordul Byron este o figură reprezentativă romantică a literaturii engleze, este unul dintre cei mai mari poeți ai lumii. O fire misterioasă și o prezență care captiva atenția tuturor. Se pare că mama acestuia ar fi fost anunțată de o ghicitoare de data când va muri fiu ei. Aceasta ar fi spus că lordul Byron o să moară la vârsta de 37 de ani, o prevestire puțin greșită. O diferență de numai un an, căci poetul a murit la vârsta de 36 de ani, în anul 1824.

Reclamă

Simbolul romantismului englez era un personaj destul dea tipic. Din păcate avea două lipsuri fizice foarte mari. Din ce se știe avea un picior strâmb, al cărui neajuns încerca să şi-l ascundă cu un pantof  adaptat nevoilor sale. Pe lângă asta tânărul era un bărbat destul de diform era obez cu o statură medie de aproximativ  1, 73 m înălţime. A doua diformitate a fost dezvăluită în urma autopsiei. Byron avea organ sexual cu o dimensiune anormal de mare.

Reclamă

Lordul Byron lordul exceselor

Se pare că toată viața s-a confruntat cu obezitatea. Foarte des își impunea un regim de viață mai strict. Fie ținea post fie căuta remedii cu tot felul de alimente. Obișnuia să apeleze la un regim sec cu biscuiţi şi orez, înghiţiţi cu apă gazoasă sau vin amestecat cu apă.

Din cauza frustrărilor a dezvoltat un comportament toxic. A dus o viață plină de excese sexuale și droguri. Avea un apetit sexual atipic. Manifesta atracţie faţă de puberi. Chiar ideea întreţinerii de relaţii sexuale cu bărbaţi adulţi era exclusă, prefera doar băieții. Tot atât de des apela la prostituate. Incestul nu a fost ceva exclus. Își seduce sora vitregă care era căsătorită, Augusta Leigh. O relaţie din care a fost născută o fiică, Medora.

Decesul său ar fi fost cauzat de excesele sexuale și de consumul exagerat de droguri. A petrecut 3 ani la Trinity College. Un timp în care nu a spus nu niciunui exces, indiferent de natura lui. Acesta se îndrăgostește de coristul John Edleson. Concomitent avea două amante. Și pentru că nu ar fi fost de ajuns noapte de noapte tocmea prostituate. Lordul Byron aproape şi-a distrus sănătatea cu laudanum. Fiind un drog halucinogen extras din tinctură de opiu.