Reclamă
Reclamă

Oamenii de știință au reușit imposibilul. Au readus la viață un animal ce a stat înghețat 46.000 de ani. Deși a trăit doar o lună în vremurile noastre, specia a fost înmulțită deja în laborator.

Un animal ce a stat înghețat 46.000 de ani, readus la viață de oamenii de știință

Misterele Pământului și ale istoriei sunt încă bine ascunse oamenilor, în ciuda evoluției incredibile a științei. Totuși, cercetătorii sunt cu un pas mai aproape să răspundă unor întrebări legate de viața pe planeta noastră de acum zeci de mii de ani.

Oamenii de știință de la Institutul Max Planck de Biologie Celulară Moleculară și Genetică din Germania a reușit să readucă la viață o creatură ce a trăit acum mai bine de 46.000 de ani. Adică în perioada de la sfârșitul Pleistocenului, când Pământul nu era cutreierat doar de oameni, ci și de fascinanții mamuți.

Este vorba despre niște viermi ce au fost descoperiți în Siberia la o adâncime de 40 de metri. În ciuda vechimii lor incredibile, vietățile nu erau moarte, ci într-o stare de conservare, din cauza temperaturilor deosebit de scăzute.

Reclamă

Cum au fost readuși la viață viermii găsiți în Siberia

Mai exact, viermii fac parte din specia Panagarolaimus kolymaensis, capabilă să intre într-o stare de inactivitate cunoscută sub numele de criptobioză. Astfel, ele își reduc semnele vitale la minim, fiind aproape nedetectabile. Acest lucru le-a permis însă să supraviețuiască pentru o perioadă atât de lungă de timp.

Deși au fost readuși la viață de cercetători, viermii nu au reușit să mai trăiască mult timp. Au fost readuși la viață cu hrană și mâncare, dar după doar 30 de zile au murit.

În scurtul timp în vremurile moderne, oamenii de știință au reușit însă să îi înmulțească. Au reușit să genereze peste 100 de generații de viermi noi, pe care îi vor studia mai departe.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro