Reclamă
Reclamă

Antartica ascunde multe mistere, printre care și o piramidă antică, descoperită în anii recenți. Nimeni nu-și explică cum au ajuns acestea aici.

O piramidă antică, descoperită sub gheață, în Antartica

Istoria omenirii este, în ciuda evoluției științei, încă necunoscută omului. Există multe mistere ce au rămas nerezolvate, iar pe măsură ce trec anii și se fac noi descoperiri, lista se mărește tot mai mult.

Nimeni nu poate spune cu exactitate ce s-a întâmplat cu primele civilizații de pe planetă sau în ce fel au trăit. Cert este că în prezent, există multe semne ale așezărilor lor, iar oamenii de știință descoperă tot mai multe dintre ele.

S-a întâmplat și în Antartica, continentul înghețat al pământului, cu suprafețe imense de gheață. Aici se găsesc și Munții Ellsworth, o masă muntoasă impresionantă și acoperită de gheață, situați în regiunea de vest. Cercetătorii au descoperit însă ceva mult mai mult de atât: semnele unei civilizații antice.

Reclamă

În imaginile filmate deasupra munților, se poate observa o formațiune pietroasă care nu seamănă cu niciun alt vârf de munte. Ci dimpotrivă, nu pare formată natural, ci șlefuită de om.

Ce explicații există pentru această piramidă misterioasă

Imediat cum videoclipul a devenit viral în mediul online, s-au format numeroase teorii ale conspirației. Nimeni nu avea o explicație despre misterioasa piramidă, care zace sub zăpadă poate de zeci de mii de ani, dinaintea erei noastre.

O teorie cunoscută este că construcția ar aparține unei civilizații antice, de dinainte de marile inundații. Ar fi vorba despre o istorie pierdută în urmă cu mai bine de 10.000 de ani î.Hr.

Susținătorii teoriei susțin că înainte de această calamitate naturală, continentul acum înghețat era unul normal, cu temperaturi ce permiteau viața și dezvoltarea unei civilizații.

Această zonă îndepărtată a Antarcticii rămâne un loc important pentru cercetările științifice și studiile asupra schimbărilor climatice.

Din păcate, oamenii obișnuiți nu pot să ajungă acolo și să vadă piramida cu ochii lor. Datorită climatului extrem și condițiilor dificile de mediu, accesul la Munții Ellsworth este restricționat și este efectuat în principal de către cercetători, exploratori și echipe de expediție bine pregătite.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro