Reclamă
Reclamă

Festivalul de Film de la Veneția va merge înainte, așa cum este programat în septembrie.

 Se va desfășura conform programului

Luca Zaia, guvernatorul regiunii  Veneto, a declarat că cel mai longeviv festival de film din lume, care trebuia să aibă loc în perioada 2-12 septembrie, este încă în curs. Confirmarea oficialului vine la câteva zile după ce Bienala de la Veneția, care supraveghează festivalul de film printre o serie de alte evenimente artistice, a mutat Bienala de Arhitectură în 2021. Dar a menținut datele de toamnă ale festivalului. Anterior, festivalurile de arhitectură și film erau menite să se suprapună.

Zaia a declarat duminică că Bienala de Arhitectură a fost amânată din cauza complicațiilor în construirea pavilioanelor necesare. Festivalul de film va continua, deși a avertizat că probabil vor fi mai puține filme în acest an.

Alberto Barbera, directorul artistic de la Veneția a transmis o scrisoare

Reprezentanții de la Veneția au comunicat cu mai mulți directori ai industriei cinematografice la începutul lunii mai pentru a vedea care este situația.  Dar și care sunt sugestiile cu privire la viitoarea ediție, după cum raportează Variety. Scrisoarea a fost semnată de directorul artistic al Veneției, Alberto Barbera. Și avea menirea de a evalua câți  directori, actori și producători sunt dispuși să participe la festivitate.

Reclamă

„Știm că ar fi pur și simplu imposibil să planificăm un festival fără să știm dacă toți sunteți dispuși să utilizați Festivalul pentru a da un nou început și un semn puternic pentru menținerea în viață a cinematografiei, chiar și în aceste momente dificile”, a scris Barbera.

În mod evident, organizatorii – care se așteptau să ia o decizie la sfârșitul lunii mai – sunt acum încrezători că festivalul va putea merge mai departe așa cum a fost planificat. Deși aspectul evenimentului va fi diferit în acest an. Deoarece trebuie luate în considerare garanțiile de sănătate publică. Festivalul nu a comentat încă planurile pentru septembrie.

În ianuarie, festivalul a dezvăluit că actrița Cate Blanchett va ocupa funcția de președinte al juriului.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro