Nu de mult, Dan Negru și-a extins aria de activitate și a devenit „domul profesor”.

Acesta a trecut la catedră și este profesor de jurnalism la Universitatea din Timișoara. Noua postură îl încântă și este entuziasmat de interacțiune pe care o are cu studenții. „Regele audiențelor” a vorbit despre activitatea s-a de la catedră.

În televiziunea românească, Dan Negru este unul dintre numele sonore. Acesta a făcut performanță, a adunat audiențe record, iar acum a mers mai departe. Pe lângă proiectele pe care le are în televiziune, acesta a decis că are nevoie de încă un job. Așa că de ceva timp este profesor de jurnalism la Universitatea din Timișoara.

Rolul de profesor îl încântă pe Dan Negreu și i-a adus numeroase beneficii. Acesta se bucură că poate lua legătura cu tinerii, că este la curent cu modul lor de a gândi și îi înțelege. Mai mult, Dan Negru spune că postul de profesor este formula secretă anti îmbătrânire. Faptul că este mereu în priză și își ia energia de la tineri, îl face să simtă că nou.

„Adresarea de «Domnule profesor» mă încurcă cel mai mult. Dar înțeleg că ăsta e respectul care trebuie acordat mediului universitar și celor care predau acolo cu normă întreagă. Sper că mă percep ca pe unul de-ai lor. Pentru că dincolo de teorie încercăm să construim și exerciții practice. Dar ca să ajungi la practică, e obligatoriu să treci prin teorie.

Merită, oricât s-ar câștiga, pentru că nimeni nu-ți dă energie mai multă decât o sală de studenți cu care poți să dialoghezi. E cel mai bun tratament anti îmbătrânire. L-am descoperit târziu, dar mă bucur că într-un final am descoperit rețeta anti-age!”, a declarat Dan Negru, potrivit impact.ro.

E cel mai bun tratament anti îmbătrânire. L-am descoperit târziu, dar mă bucur că într-un final am descoperit rețeta anti-age!”
Social media

Dan Negru, începuturile carierei

Dan Negru a fost la doar un pas de a o lua pe un alt drum în viață. Însă, norocul său a fost faptul că i-a fost frică de armată. Acesta a fentat înrolarea înscriindu-se la mai multe facultăți. Iar faptul că nu a plecat în armată i-a schimbat cursul vieții, spune el. Pentru că a scăpat de înrolare și a rămas casă, Dan Negru a început să facă radio. Astfel, drumul în carieră i s-a conturat, a migrat mai apoi spre televiziune și a devenit cine este astăzi.

„N-am făcut armata, am tot dat pe la facultăți ca să scap de armată. De fiecare dată dădeam, intram și atunci te duceai cu hârtia aia cum că ești student și scăpam. Dădeam la facultate doar ca să scap de armată mai degrabă. Erau anii 89-90, deci am prins cumva perioada aia complicată, și era vorba aia: «Cine face armată e om, cine nu o face e om și jumătate». Așa că eu am scăpat.

Eu fiind din Timișoara mă trimitea la Suceava. Așa erau anii. Nu îmi dau seama de ce mi-a fost frică să plec în armată. Dar cred că dacă intram atunci în armată nu mai eram azi cine sunt. Exact în perioada aia m-am apucat de radio. În 1990. Probabil că dacă făceam în anul ăla armată nu mai eram acum, aici, cu voi.”, a declara Dan Negru.