De-a lungul carierei sale legendare, Robin Williams a fost venerat atât ca un geniu al comediei, cât și ca un actor dramatic magistral.

El va fi amintit pentru totdeauna pentru spectacolele sale electrizante din Dead Poets Society. Mrs. Doubtfire. The Birdcage. Good Will Hunting și multe alte filme.

În mod tragic, în 2014, după ce s-a luptat cu deteriorarea sănătății mintale și cu un set confuz de simptome fizice, Williams s-a sinucis la vârsta de 63 de ani. Moartea prematură a actorului a zguduit Hollywood-ul și a devastat fanii. Dar și-a lăsat în urmă o soție îndurerată, Susan Schneider Williams. , și cei trei copii ai lui Williams din căsătorii anterioare.

La doi ani după moartea sa, Schneider Williams a scris o scrisoare sinceră către oamenii de știință care lucrează pentru a avansa cercetările asupra tulburărilor neurologice. 

1.Williams a fost diagnosticat greșit cu boala Parkinson

Soția lui Robin Williams dezvăluie simptomul pe care l-a ascuns de ea. Fanii încă suferă după moartea prematură a actorului
Captură TV

În toamna lui 2013, Williams a început să experimenteze „o furtună de simptome”, a amintit Schneider Williams. La acea vreme, păreau fără legătură și includeau constipație, dificultăți urinare, arsuri la stomac, insomnie. Și un simț slab al mirosului. Și mult stres. Avea, de asemenea, un ușor tremur în mâna stângă, care venea și pleca.

De-a lungul timpului, vedeta a început să experimenteze și schimbări marcante în sănătatea sa mintală. Afișând „picuri” periodice de anxietate, iluzii, paranoia, insomnie și frică. În luna mai a acelui an, el a fost diagnosticat cu boala Parkinson. Deși familia sa a aflat mai târziu că acesta a fost un diagnostic greșit.

„Abia până la raportul medicului legist, la trei luni după moartea sa. Am aflat că a fost cauza LBD difuză [demența cu corp Lewy]”, a explicat Schneider Williams. „Toți cei patru medici cu care m-am întâlnit ulterior și care i-au examinat înregistrările au indicat că a lui este una dintre cele mai grave patologii pe care le-au văzut”.

2.A suferit un simptom în tăcere, spune soția lui

Schneider Williams spune că la sfârșitul fiecărei zile, cuplul își împărtășește suișurile și coborâșurile. „Am discuta despre bucuriile și triumfurile noastre. Despre fricile și nesiguranța noastră. Și despre preocupările noastre”, a explicat ea în scrisoarea sa. Acest lucru însemna că, pe măsură ce timpul trecea și simptomele actorului s-au agravat, aceștia vor petrece ore lungi discutând cum l-au afectat.

Cu toate acestea, Schneider Williams crede că a fost un lucru pe care soțul ei l-a reținut în lunile care au precedat sinuciderea lui. Un simptom special pe care ea crede că nu s-a putut decide să-l împărtășească.

„De-a lungul luptei lui Robin, el a experimentat aproape toate cele peste 40 de simptome ale LBD. Cu excepția unuia. Nu a spus niciodată că are halucinații”, a scris ea. „La un an după ce a plecat, vorbind cu unul dintre medicii care i-au revizuit înregistrările, a devenit evident că, cel mai probabil, avea halucinații, dar ținea asta pentru el”.