Decizia este una fără precedent în istoria festivalurilor, dar pe de altă parte nici această pandemie nu este ceva cu care ne-am mai confruntat, cel puțin în ultimii 100 de ani.

Însă de la apariția pandemiei cinematografele s-au închis, producțiile au fost puse în așteptare, iar lansările au fost amânate.

La fel ca în cazul altor industrii și industria cinematografică a fost lovită grav de acestă criză. Iar marile filme care își pregăteau lansarea în cadrul marilor festivale riscă să nu mai fie urmărite de nimeni.

Din această cauză, peste 20 de mari festivaluri de film, au hotărât să se mute pe internet. Astfel cu ajutorul YouTube, filme pe care în mod normal ai fi avut ocazia să le vezi doar dacă ai fi participat la Cannes sau la alte festivaluri de film de renume, vor putea fi urmărite din confortul sufrageriei.

Sub deviza ,,We Are One: A Global Film Festival”, timp de 10 zile cele peste 20 de festivaluri printre care Cannes, Veneția, Sundance, Toronto, Berlin și Tribeca vor avea loc pe YouTube.

Prin live streaming doritorii vor putea urmării filme selectate de aceste mari festivaluri.

Deocamdată nu se cunosc detalii despre program sau despre ce filme vor fi lansate. Însă cei care vor urmării filmele vor fi îndemnați să doneze pentru „COVID-19 Solidarity Response Fund”, fond gestionat de Organizația Mondială a Sănătății.

Festivalul ,,We Are One: A Global Film Festival” va debuta pe 29 mai.

În cadrul festivalului s-ar putea să ai ocazia să urmărești lungmetraje în premieră, documentare, spectacole de comedie sau conferințe.