Rețetă pentru pandișpan, pregătită de bunica Gherghina
Ingrediente:
- ulei
- zahăr
- 4 ouă
- amoniu pentru prăjituri
- zahăr vanilat
- lămâie
- făină
- lapte
- cubulețe de rahat
( CITEȘTE ȘI: Desertul care îți va aminti de copilărie. Cum pregătești plăcintă de dovleac, după rețeta bunicii Gherghina. VIDEO )
@bunica.gherghina PANDIȘPAN! #pentrutine #5pasidebine #fypシ゚viral #pepsitwist? ➡️instagram:bunica.gherghina?. #cakevideo #fypシ゚viral ♬ sunet original – Bunica Gherghina?
Mod de preparare:
Pentru început, se adaugă o cană de lapte și făină într-un bol. Ulterior, se adaugă și o cană de zahăr, dar și a doua cană de făină și se adaugă și cele patru ouă.
Mai apoi, se pune și zahărul vanilat, amoniul pentru prăjituri, care trebuie stins cu zeamă de lămâie. Se amestecă bine toate ingredientele.
Se unge cu ulei și se tapetează cu făină o tavă, iar mai apoi se toarnă compoziția. Ulterior, se pot adăuga și cubulețele de rahat, dar nu înainte de a fi trecute prin făină.
Acesta este secretul pentru ca rahatul să nu ajungă pe fundul vasului. De altfel, rețeta este una versatilă și bucățile de rahat pot fi înlocuite fie cu fructele preferate de sezon sau alte ingrediente.
Se lasă tava la cuptor pentru o jumătate de oră, la 250 de grade, iar după ce s-a răcit complet, desertul poate fi tăiat și decorat.